Oud Dalfsenaar sluit samenwerkingsverband

door Bert

Dalfsen – De redactie werd getipt door een rasechte Dalfsenaar en actieve DalfsenNet lezer over het volgende bericht.
Atradius Dutch State Business, de kredietverzekeraar namens de Nederlandse overheid, en ICIEC, de islamitische kredietverzekeraar, hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Atradius Dutch State Business in Amsterdam en ICIEC, de multilaterale instelling met zetel in Djedda, Saoedi-Arabië, gaan samenwerken op het gebied van export en infrastructuurprojecten. De samenwerking omvat de uitwisseling van debiteureninformatie en het op elkaar laten aansluiten van kredietverzekeringspolissen als zowel Nederlandse exporteurs als bedrijven uit een van ICIECs lidstaten betrokken zijn bij dezelfde exporttransactie. ICIEC heeft 56 deelnemende landen. Johan Schrijver, algemeen directeur van Atradius Dutch State Business: ”Door de synergie die deze samenwerking met betrekking tot een groot aantal landen oplevert – van Marokko tot Indonesië –, kunnen Nederlandse exporteurs meer transacties gedekt krijgen, vooral voor export naar landen waar wij tot nu toe beperkte ruimte hebben, zoals sommige landen in Afrika en Midden-Azië. Als gevolg van de politieke gebeurtenissen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten nemen wij een groeiende belangstelling waar voor verzekering tegen betalings- en politieke risico’s in deze regio’s. Met onze dekking kunnen wij exporteurs en aannemers dekking bieden tegen deze risico’s.” Dr. Abdel-Rachman El-Tajeb Taha, bestuursvoorzitter van ICIEC: ”Wij zien deze overeenkomst als een belangrijke ontwikkeling, aangezien ICIEC, als multilaterale instelling, de handen ineen slaat met een vooraanstaande Europese staatskredietverzekeraar. Ik heb er vertrouwen in dat deze overeenkomst ICIECs lidstaten zal helpen om Nederlandse investeerders, aannemers en banken aan te trekken voor economische activiteiten, zeker na de recente politieke onrust in de regio (‘Arabische lente’).”Over Atradius
Sinds 1932 heeft Atradius een samenwerkingsovereenkomst met de Nederlandse Staat waarbij Atradius voor rekening van de Staat bepaalde commerciële en politieke risico’s verzekert. Deze faciliteit wordt uitgevoerd door Atradius Dutch State Business, onderdeel van de Atradius Groep. 

De Atradius Groep biedt wereldwijd tal van diensten op het gebied van kredietverzekering tot incasso en is via 160 kantoren aanwezig in 42 landen. Atradius heeft toegang tot kredietinformatie over 60 miljoen bedrijven wereldwijd en neemt dagelijks meer dan 20.000 kredietlimietbeslissingen. De producten van Atradius helpen bedrijven over de hele wereld om zich in te dekken tegen betalingsrisico’s die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet. Over ICIEC
De Islamic Cooperation for the Insurance of Investment and Export Credit (ICIEC), met een Aa3-beoordeling van Moody’s en verbonden met de Islamitische Ontwikkelingsbank, is de enige islamitische exportkrediet- en investeringsverzekeraar ter wereld en de oudste en grootste kredietverzekeraar in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Met als oogmerk om de omvang van handelstransacties te vergroten en buitenlandse investeringen in haar 40 lidstaten te bevorderen, verschaft ICIEC aan exporteurs, investeerders en banken verzekerings- en herverzekeringsdiensten voor exportkrediet- en landenrisico’s, die voldoen aan islamitische voorschriften. Sinds 1995 heeft ICIEC voor meer dan acht miljard euro aan export gedekt in de sectoren petrochemie, olie, textiel, voedsel, landbouw en infrastructuur. Het is lid van de Islamitische Ontwikkelingsbank Groep en een van de oprichters van de Aman Unie, de eerste organisatie die staatsverzekeraars van investeringen en exportkrediet in de Arabische en islamitische wereld onder één dak bracht.
zie ook: https://dalfsennet.nl/comment.php?comment.news.6136

Artikel delen: