Dalfsen wint moeizaam van Nieuw Heeten

DALFSEN – In de vijfde klasse H behaalde Dalfsen zondagmiddag in en tegen het laag geklasseerde Nieuw Heeten een moeizame 1-3 overwinning. Door dit resultaat blijft Dalfsen meedoen in de strijd om de bovenste posities in 5H.

Na een rommelige beginfase opende Werner Snel in de tiende minuut de score. Met een fraai schot verraste hij de doelman van de thuisclub. Vlak daarvoor had Erik Koedijk de openingstreffer voor zijn rekening kunnen nemen maar alleen voor de keeper faalde hij in de afwerking.

De thuisclub kwam binnen vijf minuten weer op gelijke hoogte. Piet Krieger profiteerde van de ruimte die de Dalfser defensie hem gaf.  Dalfsen kwam voor rust weer op voorsprong via Remco Hultink, die goed weg draaide van zijn bewaker om vervolgens het doel te treffen (1-2).
In de tweede helft voerde Nieuw Heeten de druk op maar de Dalfser verdediging bleef met kunst en vliegwerk overeind. In de slotminuten bepaalde Alexander Habers na een mooie passeeractie in het strafschopgebied de eindstand op 1-3. In de slotfase van dit duel vielen Erik Koedijk en Pascal Roelofs nog geblesseerd uit.
Komende zondag staat voor Dalfsen de topper tegen koploper USV op het programma. Het duel op sportpark Gerner begint om 14.00 uur.

Artikel delen: