Regio Politie Persberichten van maandag 31 oktober

 

 

Rijden onder invloed  

 

 

Vilsteren – Een 45-jarige automobilist uit Ommen kreeg op zondagmiddag 30 oktober een rijverbod van vijf uur opgelegd voor rijden onder invloed. De man verkeerde onder invloed van alcohol en blies bij de ademanalyse 505 ug/l. Daarnaast kreeg de man proces-verbaal opgemaakt.

 

Onverlichte fietsers bekeurd

 

 

 

Kampen – Zondagavond 30 oktober zijn in de gemeente 9 fietsers bekeurd omdat zij geen verlichting voerden. Daarnaast werd een automobilist bekeurd omdat hij defecte verlichting had.

 

 

 

 

Aangehouden v oor mishandeling en vernieling

 

 

Kampen – Een 33-jarige man uit Dronten is zondagavond 30 oktober op de Kastanjelaan aangehouden voor mishandeling van zijn ex-vriendin en vernieling aan haar auto. De vrouw liep een verwonding op aan haar gezicht. De man is ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

 

 

 

 

Aangehouden voor auto-inbraak

 

 

Deventer – Zondagmiddag 30 oktober is een 45-jarige Deventenaar aangehouden voor inbraak in een auto. In de parkeergarage aan de T.G. Gibsonstraat werd hij aangetroffen in de geparkeerde auto van een 29-jarige Deventenaar. Die hield de man, samen met een passerende politieman (in zijn vrije tijd) aan. De aangehouden man, een ‘stelselmatige dader’ werd ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

 

 

 

 

Aangehouden voor mishandeling

 

 

Bathmen – Maandagmorgenvroeg 31 oktober is in een uitgaansgelegenheid aan de Brink een 21-jarige man uit Voorst door medewerkers aangehouden voor mishandeling van een 22-jarige Deventenaar. Het slachtoffer kwam met meerdere bezoekers een meisje te hulp dat door de man uit Voorst onzedelijk werd betast. Hierop werd het slachtoffer in het gezicht geslagen. De man werd door het personeel van de zaal overgedragen aan de politie. In afwachting van zijn verhoor werd de man ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

 

 

 

Aangehouden voor diefstal / heling

 

 

 

Deventer – Een 26-jarige Deventenaar is maandagmorgenvroeg 31 oktober aangehouden voor heling/diefstal van een fiets. Hij werd daarmee aangetroffen op de Snipperlingsdijk, terwijl de fiets als ‘gestolen’ (politie N.O.- Gelderland) gesignaleerd stond. Hij gaf aan de fiets van iemand gekocht te hebben. Hiernaar wordt een nader onderzoek ingesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

 

 

Auto uitgebrand

 

 

Getuigenoproep

 

 

Deventer – Op de Zwolseplaats is maandagmorgen 31 oktober, rond 05:00 uur een auto uitgebrand. Twee nabij geparkeerde auto’s liepen hierdoor schade op. De brand is vermoedelijk aangestoken; hiernaar wordt een aanvullend onderzoek ingesteld. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houd met deze brand wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

 

 

 

 

Acht rijbewijzen ingevorderd tijdens snelheidscontrole

 

 

 

IJsselland – Het afgelopen weekend hebben twee onopvallende voertuigen (een videoauto en een onopvallende motor) van het team Verkeer vooral aandacht besteed aan hardrijders in de regio. Er werden in totaal acht rijbewijzen ingevorderd omdat de bestuurders de maximumsnelheid van 60 km/u hadden overschreden. De laagst gemeten snelheid was 111 km/u en de hoogst gemeten snelheid was 137 km/u, waar 60 km is toegestaan.

 

 

 

Op zondagmiddag werd de bestuurder van een personenauto staande gehouden, die 107 km/u reed op een 60 km weg. Deze bestuurder had alcohol genuttigd en blies 505 ug/l. Eén bromfietser reed 80 km op een weg waar de maximum snelheid 45 km/u is. Daarnaast werd er proces-verbaal uitgeschreven voor andere overtredingen zoals het niet dragen van een autogordel, overschrijden van een doorgetrokken streep, niet handsfree bellen en rijden op het fietspad (met de auto).

 

 

 

 

Getuigenoproep: Inbraak bij tankstation

 

 

 

Raalte – Bij een tankstation aan de Westdorplaan werd in de nacht van zondag 30 op maandag 31 oktober, rond 04.00 uur, ingebroken. Men kwam binnen door een ruit te forceren. De buit bestond uit tabakswaren. Men is hierna weggereden in een donkere personenauto, vermoedelijk een Volkswagen Golf, in de richting van de Acacialaan. De politie roept getuigen, of mensen die iets verdachts hebben gezien wat met de inbraak te maken kan hebben, op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

 

 

Artikel delen: