Regio Politie Persberichten van woensdag 2 november 2011

 

Aanrijding met letsel
 

Wilsum, ’s Heerenbroek – Een 54-jarige man is woensdagmorgen 2 november licht gewond geraakt nadat hij tegen een vrachtwagen was gereden op de Zwolseweg (N764). Een 32-jarige chauffeur van een trekker met oplegger wilde vanaf de Zwolseweg de Bosjessteeg inrijden, maar kwam daarbij vast te zitten.

 

 

Daardoor werd de weg geblokkeerd. De man kwam vanuit de richting van Zwolle aanrijden in zijn auto. Door nog onbekende oorzaak is hij tegen de oplegger aangereden. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten totdat de voertuigen zijn weggehaald en het wegdek is schoongemaakt. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelweg. De politie stelt een onderzoek in.

 

Aanrijdingen met letsel

 

Zwolle – Een 16-jarige jongen uit Dalfsen is dinsdagmorgen 1 november gewond geraakt nadat hij op de Zwartewaterallee was aangereden door een 42-jarige vrouw uit Emmeloord. De jongen reed op zijn bromfiets op het fietspad richting de Middelweg. De vrouw reed in dezelfde richting en wilde rechtsaf slaan om een parkeerterrein op te rijden. Toen ze dat deed zag ze vermoedelijk de jongen over het hoofd. Zijn bromfiets werd geraakt en hij kwam te vallen. Hij liep daarbij schaafwonden en letsel aan zijn been op. Hij is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

Dinsdagmiddag 1 november raakte een 71-jarige vrouw uit Zwolle gewond nadat zij was aangereden door een 36-jarige man uit Zwolle. De man reed met zijn auto de oprit af van een woning aan de Savornin Lohmanlaan en zag hierbij vermoedelijk de vrouw over het hoofd. Zij werd geraakt en kwam met haar fiets te vallen. Ze liep daarbij letsel aan haar hoofd en heup op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

  

Mannen aangehouden

Zwolle – De politie heeft in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 november op de Simon Stevinweg twee mannen van 30 en 32 jaar uit Roemenië aangehouden. De twee vielen op door hun gedrag. Toen agenten hun auto controleerden bleken daar inbrekerswerktuigen in te liggen. Er is een onderzoek ingesteld.
 

Aanhouding voor hinderlijk gedrag

Zwolle – Agenten hebben in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 november een 46-jarige man uit Zwolle aangehouden bij een woning aan de Palestrinalaan. De man was onder invloed van alcohol en gedroeg zich vervelend. Hij is meegenomen naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten.

 

Getuigenoproep: poging inbraak juwelier

Ommen – In de nacht van maandag 31 oktober op dinsdag 1 november omstreeks 04.30 uur werd getracht in te breken bij een juwelier aan de Brugstraat. Men heeft geprobeerd de ruit van de etalage in te gooien, maar dat mislukte waardoor de daders geen toegang kregen tot de winkel.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de daders en is op zoek naar getuigen. Hebt u die nacht omstreeks 04.30 uur iets gezien of gehoord in de omgeving van de juwelier dat mogelijk te maken heeft met dit incident? Neemt u dan contact op met de politie in Ommen via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem een melding doen kan via Bel M., Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
 

Inbraak in horecagelegenheid

Balkbrug – Maandagavond 31 oktober werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Zwolseweg. Hoe men binnengekomen is, wordt nog onderzocht. Vermist worden een geldbedrag, een computer, horeca-apparatuur en gereedschap. Naar de daders wordt een nader onderzoek ingesteld.

 

 

Getuigenoproep: meisje fietst tegen geparkeerde auto

Ommen – Op zondagmiddag 30 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur raakte op de Nering Bogelstraat een auto beschadigd, doordat een meisje er met haar fiets tegenaan reed. Het betreft een bruine Suzuki Alto die geparkeerd stond voor nummer 24. Een getuige heeft gezien dat een circa 16-jarig meisje met een witte omafiets tegen de linkerachterzijde van de auto reed. Ze is daarna doorgefietst. Het meisje heeft donkerbruin haar en droeg een zwarte jas. De auto raakte beschadigd. De politie roept het meisje en/of haar ouders op zich te melden bij de politie in Ommen via telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden na mishandeling

Deventer – Aan de Veenweg werd woensdagochtend in alle vroegte een 58-jarige man uit Deventer aangehouden. De Deventenaar zou daarvoor een 53-jarige vrouw uit Deventer hebben mishandeld. In verband met de dreigende houding van de verdachte werd het arrestatieteam ingezet. De man werd ingesloten op het bureau en krijgt een proces-verbaal.

 

Poging bedrijfsinbraak

Deventer – Maandag 31 oktober omstreeks 21.00 uur werd er gepoogd in te breken bij een bedrijf aan de Brinkgreverweg. De beveiliging van het bedrijf ging poolshoogte nemen naar aanleiding van het afgaan van de alarminstallatie. De dader(s) had(den) geprobeerd een deur te forceren om toegang te krijgen tot het pand, maar dit mislukte. Wel is er de nodige braakschade ontstaan. Getuigen van de poging inbraak worden verzocht zich te melden bij politieteam Deventer-Noord/Diepenveen via 0900-8844.

 

Bedrijfsinbraak

Raalte – In de nacht van maandag 31 oktober op dinsdag 1 november werd er bij een bedrijf aan de Zwolsestraat ingebroken. Via een deur heeft men zich toegang verschaft tot het pand. Er is een geldbedrag weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak en een aangifte is opgenomen.

 

 

Artikel delen: