Regio Politie Persberichten van donderdag 3 november 2011

 

Inbraak bouwmarkt

 

 

Oproep getuigen

 

 

Steenwijk – Van dinsdag 1 op woensdag 2 november is ingebroken in een bouwmarkt aan de Korte Baan. In het dak werd een gat gemaakt, waarbij rond middernacht het alarm is overgegaan. Voor zover bekend is er niets gestolen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, dat mogelijk met deze inbraak te maken kan hebben en nog niet met de politie gesproken hebben, wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844.

 

 

Anonieme informatie kan verstrekt worden bij Bel M. via 0800-7000. Naar de inbraak wordt een onderzoek ingesteld.

 

 

 

Aangehouden voor huiselijk geweld

 

 

 

Steenwijk – Woensdagmiddag 2 november is een 21-jarige Steenwijker aangehouden voor huiselijk geweld. Hij bedreigde, sloeg en beledigde zijn moeder. De man is ingesloten. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld. Voor de familie is het steunpunt Huiselijk geweld ingeschakeld.

 

 

 

Aangehouden voor mishandeling parkeercontroleur

 

 

Kampen – Woensdagavond 2 november is een 38-jarige Kampenaar aangehouden voor mishandeling, belediging, vernieling bij, en bedreiging van een parkeercontroleur. Aan de Boven Nieuwstraat  werd een bekeuring uitgeschreven mbv een handcomputer, omdat de auto van de Kampenaar al enige tijd zonder kaartje geparkeerd stond. De situatie liep uit de hand, waarbij de emoties hoog opliepen. De Kampenaar drukte o.a. de controleur achteruit, waarbij zijn apparatuur op de grond viel. Met assistentie van politiemensen kon de man uit Kampen worden ingerekend. Daarbij verzette hij zich. Hij werd ingesloten. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

 

 

 

Rijbewijs ingevorderd

 

 

 

Rheezerveen – Het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Stegeren werd op woensdagochtend 2 november ingevorderd op de Elfde Wijk. De man verkeerde onder invloed van alcohol en blies bij de ademanalyse 430 ug/l. Hierop kreeg de man, een beginnend bestuurder, een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur opgelegd.

 

 

 

 

Verkeerscontrole

 

 

Raalte – Bij een algemene verkeerscontrole in en om Raalte werden op woensdagmorgen 2 november de volgende overtredingen geconstateerd:

3 x niet handsfree bellen

7 x niet dragen gordel

1 x geblindeerde ramen

1 x losse lading

1 x niet kunnen tonen kentekenbewijs

2 x overtreding maximum snelheid (laser) auto

7 x overtreding maximum snelheid (laser) bromfiets

10 x te hoge constructie snelheid bromfiets.

Tegen alle overtreders werd proces-verbaal opgemaakt.

 

 

 

Aangehouden voor mishandeling

 

 

Deventer – Woensdagmiddag 2 november is een 19-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor mishandeling van een 20-jarige plaatsgenote. Het slachtoffer werd per ambulance met een forse hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Bij een onderlinge ruzie in een woning aan Davodwarsstraat had de aangehouden vrouw met een tafeltje gegooid, waarbij zij het slachtoffer raakte. Tegen haar werd een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. In de loop van de avond werd zij

 

 

 

Aangehouden voor heling/ diefstal

 

 

 

Deventer – Een 21-jarige man uit Deventer is woensdagmiddag 2 november aangehouden voor diefstal/ heling van een fiets. Hij werd daarmee aangetroffen op de Frieswijkerweg. De diefstal vond enige dagen eerder in de stad. De man is ingesloten. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt..

 

 

 

Aangehouden voor winkeldiefstal

 

 

 

Deventer – Woensdagmiddag 2 november is door medewerkers een 22-jarige Zwollenaar aangehouden voor winkeldiefstal. In een supermarkt aan het Boreelplein nam hij voor enkele tientallen euro’s aan levensmiddelen weg, zonder die aan de kassa af te rekenen. De man werd aan de politie overgedragen. Bij hem werd een voor diefstal geprepareerde tas inbeslaggenomen. Hij is ingesloten. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

 

 

 

Aangehouden voor heling bromfiets

 

 

 

Deventer – Donderdagmorgenvroeg 3 november zijn twee mannen uit Deventer (18, 19) op het Stationsplein aangehouden voor diefstal van een bromfiets. Zij konden de herkomst niet verklaren van een bromfiets die zijn in hun bezit hadden. In afwachting van hun verhoor werd het tweetal ingesloten. Naar hen wordt een nader onderzoek ingesteld.

 

 

 

Politie zoekt getuigen van autokraak

 

 

 

Deventer – De politie is op zoek naar getuigen van een autokraak op woensdag 2 november tussen 11.00 en 11.30 uur aan de Henri Dunantlaan. De auto, een bordeauxrode bestelwagen Citroen Berlingo, stond geparkeerd ter hoogte van het viaduct, nabij de Averlostraat. Er werd een ruit ingeslagen en vanuit de auto werden enkele gebruiksgoederen ontvreemd. Er is aangifte gedaan door de eigenaar. Er zijn enkele mensen (mogelijk) getuige geweest van de autokraak. Met hen wil de politie graag in contact komen. Ook anderen die informatie hebben over deze zaak kunnen uiteraard bellen met 0900-8844. Er is een signalement bekend van de dader: kalend, zwartgeruite jas.

 

 

 

Aanhouding voor mishandeling en bedreiging

 

 

 

Zwolle – De politie heeft woensdagmorgen 2 november bij een woning aan de Zwarteweg een 34-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden. Ze wordt er van verdacht een 24-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Zwolle te hebben mishandeld en bedreigd. Dat gebeurde naar aanleiding van een incident in de relationele sfeer. De verdachte heeft zelf ook aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door de man en vrouw. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

 

 

Winkeldiefstal

 

 

Zwolle – Een 14-jarige jongen uit Zwolle is woensdagmiddag 2 november aangehouden voor winkeldiefstal. Hij wilde een winkel in het Maagjesbolwerk verlaten met een speakerset, zonder deze af te rekenen. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

 

 

 

Aanrijdingen met letsel

 

 

 

Zwolle – Een 16-jarig meisje uit Heino is woensdagmiddag 2 november gewond geraakt na een aanrijding op de Heinoseweg. Een 52-jarige man uit Zwolle reed op zijn fiets over de parallelweg komende vanuit de richting van het centrum. Hij wilde vervolgens linksaf slaan om het Selhorstpad in te rijden. Op het moment dat hij wilde afslaan werd hij aangereden door de bromfietser. Ze vielen daardoor allebei. Het meisje is gewond geraakt aan haar armen en benen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

 

 

Dezelfde middag is een 12-jarige meisje uit Wilsum gewond geraakt nadat zij op de Voorsterweg tegen een geparkeerde auto aan was gefietst. Het meisje fietste terwijl ze met haar telefoon was en heeft daardoor vermoedelijk de geparkeerde auto niet gezien. Ze liep letsel op aan haar been.

 

 

 

Diefstal paaltjes

 

 

Zwolle – Medewerkers van een bedrijf aan de Zwartewaterallee hebben woensdagmiddag 2 november een 25-jarige man uit Zwolle aangehouden voor diefstal. De mannen hadden gezien dat de verdachte een aantal paaltjes had weggenomen van de parkeerplaats. De man is overgedragen aan de politie.

 

 

 

Artikel delen: