Extra politie persbericht van 4 november

Aantal aangiftes loopt op naar dertig

Bewoners gedupeerd door auto-inbrekers

 

IJSSELLAND – Deventer – Het aantal aangiftes van auto-inbraak in Colmschate is in de loop van vrijdagmorgen gestegen naar dertig. Naast het opnemen van aangiftes van bewoners is de politie volop bezig met onderzoek. De auto-inbraken vonden plaats in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 november. Met name de wijk Blauwenoord was het doelwit. Uit de auto’s zijn diverse goederen ontvreemd, waaronder radio’s, navigatiesystemen en I-pods.

 

 

Uit verklaringen van getuigen is inmiddels enige informatie over de mogelijke daders naar voren gekomen. Gesproken wordt over twee of drie jongeren met donkere kleding. Een van hen droeg een helm, de ander droeg een helm bij zich. Aan de Boskrekel werden rond 03.30 uur twee jongens gesignaleerd. Het duo leek zich te hebben verschanst tussen geparkeerde auto’s en kwam overeind op het moment dat een man langs de auto’s liep. De twee zijn via de achterzijde van de parkeerplaats over het voetpad via de Libel richting winkelcentrum gelopen. De man die langs de auto’s liep, droeg een donkerkleurige, nette jas op kniehoogte. Omdat hij de jongens mogelijk gezien heeft, verzoekt de politie hem contact op te nemen met team Groot-Colmschate/Bathmen via telefoonnummer 0900-8844. Ook andere mensen die beschikken over informatie die kan leiden tot het aanhouden van de daders wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat geldt ook wanneer het vermoeden bestaat dat te koop aangeboden goederen van diefstal afkomstig zijn. Wees daarbij extra alert op audioapparatuur en navigatiesystemen.

 

 

 

Eerder verschenen persbericht van vrijdag 4 november:

Deventer – In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 november is ingebroken in auto’s op de Batenburg (4x) en de Waterjuffer (1x). Op dit moment komen er meerdere meldingen van auto-inbraken / vernielingen van autoruiten binnen uit de wijk Colmschate. Naar de aangiften en meldingen wordt nader onderzoek ingesteld.

(o.a. 2011097220)

 

Tips ter voorkoming van auto-inbraak

Artikel delen: