Regio Politie Persberichten van 6 november 2011

Rijbewijs ingevorderd van beginnend bestuurder

Staphorst – Zaterdag 5 november rond middernacht is het rijbewijs ingevorderd van een 16-jarige beginnend bestuurder uit Staphorst. Hij bestuurde een brommobiel en werd op het Geerlingsland staande gehouden voor een alcoholcontrole. De jongen bleek teveel te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 445 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van zes uur.
 

  Beschonken bestuurder kan pas verworven rijbewijs inleveren

Staphorst – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige man uit Meppel. De man werd na een melding in zijn auto aangetroffen op het Berendsland. Uit een blaastest werd duidelijk dat hij onder invloed verkeerde, waarna hij werd overgebracht naar het bureau voor de ademanalyse. Deze gaf een uitslag van 1040 ug/l. De man bleek net enkele weken in het bezit te zijn van zijn rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van vijftien uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

 Winkeldiefstal

Zwolle – Bij een winkel aan de Hogenkampspassage zijn zaterdag 5 november een 22-jarige man uit Arnhem en een 22-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden diverse levensmiddelen ontvreemd uit een supermarkt. Er werd afstand gedaan van de gestolen goederen. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt.

 Winkeldiefstal

Zwolle – Een 45-jarige man uit Zwolle werd zaterdagavond 5 november in de Durantestraat aangehouden voor winkeldiefstal. Hij zou bier hebben gestolen in een supermarkt aan het Bachplein. Een personeelslid ging achter de man aan en ondertussen werd de politie gebeld. Bij nadere controle bleek de man ook nog een bedrag van 170 euro open te hebben staan aan boetes.Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

 Man aangehouden voor bedreiging

Zwolle – De politie heeft zaterdagavond 5 november een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van bedreiging. De man sprak twee 15-jarige meisjes aan die voor een bedrijf aan de Rijnlaan op een bankje zaten. Hij was intimiderend en raakte een van hen aan. De meisjes gaven aan hier niet van gediend te zijn, waarop hij een van hen bedreigde met een mes. Hij vertrok na inmenging van medewerkers van de zaak en werd even later aangehouden. Tegen de man is aangifte gedaan. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

 Algemene verkeerscontrole op meerdere locaties in Zwolle

Zwolle – Zaterdag 5 november vanaf 16.00 uur vond er een algemene verkeerscontrole plaats met name gericht op snor- en bromfietsen, (fiets)verlichting en alcohol. Op het Twistvlietpad en bij het fietstunneltje aan de Eemlaan werden 115 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er werd bekeurd voor de volgende overtredingen: overschrijding constructiesnelheid (12x), niet tonen rijbewijs (8x), niet in het bezit van een rijbewijs (5x). Vanuit de buurt kwamen er enthousiaste reacties op de controle. In Westenholte en Stadshagen werd vooral gecontroleerd op (fiets)verlichting. Er werden tien fietsers bekeurd voor fietsen zonder verlichting. Eén fietser werd bekeurd voor rijden door rood licht. De alcoholcontrole vond plaats aan de Mozartlaan. 136 bestuurders deden een blaastest met goed resultaat. Tegen niemand hoefde proces-verbaal te worden opgemaakt.

 Huiselijk geweld

Zwolle – De politie heeft zaterdagavond 5 november een 46-jarige man uit de wijk Stadshagen aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou onder invloed van alcohol agressief zijn geworden in de richting van zijn kinderen. Er is aangifte gedaan van bedreiging. De verdachte werd ingesloten voor nader onderzoek. Hij kreeg tevens een tijdelijk huisverbod opgelegd. Voor het gezin wordt een hulpverleningstraject opgestart.

 Aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Zondagochtend 6 november rond 04.00 uur werd bij een café aan de Voorstraat een 21-jarige man uit Zwolle aangehouden voor mishandeling. Hij zou een portier hebben geslagen, omdat die zijn vriend uit het café wilde zetten. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

 Brandstichting in containers

Zwolle – Aan de Assendorperstraat heeft de brandweer zondagmorgen 6 november rond 01.00 uur drie containers geblust die zeer waarschijnlijk in brand zijn gestoken. De containers met papier en restafval die achter een winkel stonden, zijn volledig verbrand. Door de hitte zijn ook twee regenpijpen gesmolten. Er is aangifte gedaan van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen wordt verzocht te bellen via 0900-8844.

 BOB-alcoholcontrole in regio Hardenberg

Hardenberg – In de regio Hardenberg werd zaterdagavond 5 november een BOB-alcoholcontrole gehouden. Dit gebeurde in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. Tegen zeven bestuurders, waarvan vier beginnende bestuurders, werd proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

 Inbraak in sportkantine

Deventer – Zaterdag 5 november is aangifte gedaan van inbraak in een sportkantine aan de Nico Bolkesteinlaan. Vermoedelijk is deze gepleegd na 00.30 uur in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 november.Men kwam binnen door een raam te verbreken. Er werden onder andere etenswaren en een klein geldbedrag gestolen. Door de forensische opsporingsdienst is onderzoek verricht. De politie heeft de zaak in onderzoek. Wie informatie heeft over deze zaak wordt verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

 Aanrijding tussen auto en motor

Deventer – Op de Oostriklaan vond zaterdagavond 5 november een aanrijding plaats waarbij een auto en een motor betrokken waren. De 84-jarige bestuurder van de auto uit Deventer sloeg op de Oostriklaan linksaf richting Koggeschip en kwam in botsing met een 41-jarige motorrijder uit dezelfde plaats. De motorrijder werd met schouderklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

 Man in bovenarm gestoken bij ruzie: 46-jarige verdachte aangehouden

Deventer – De politie heeft zaterdagavond 5 november aan de Noorderstraat een 46-jarige man van Letse komaf aangehouden voor een poging doodslag. Hij wordt ervan verdacht een 30-jarige landgenoot met een mes in zijn bovenarm te hebben gestoken. Het slachtoffer is behandeld door ambulancepersoneel en de GGD-arts. Zowel de 30-jarige man als de 46-jarige man verkeerden onder invloed van alcohol. De aanleiding voor het steekincident is onduidelijk. In de woning aan de Noorderstraat is een zoeking verricht. Daarbij werden diverse steekwapens in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten op het bureau. De politie verricht nader onderzoek.

 Aanhouding voor vernieling, bedreiging en belediging

Deventer – Zondagmorgen 6 november werd op de Zandpoort een 29-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor belediging. Hij bemoeide zich met de aanhouding van een vriend die even daarvoor een ruit had vernield bij een horecabedrijf. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tegen zijn 30-jarige vriend, eveneens uit Rotterdam, werd aangifte gedaan van vernieling en bedreiging. De man viel in het horecabedrijf enkele dames lastig. Nadat hij naar buiten was gezet, schopte hij tegen de ruit in een deur die als gevolg daarvan barstte. De man krijgt een horecaontzegging. Ook het hem is proces-verbaal opgemaakt

Artikel delen: