USV wint topper in en tegen Dalfsen 1-2

NIEUWLEUSEN –  Je komt het nog maar zelden tegen in het amateurvoetbal. Een tegenstander die haar directe opponent zo gastvrij onthaald. In Dalfsen doet en kan men dat wel. Een speciale parkeerplaats voor de spelersbus reserveren en het bestuur onthalen met koffie en gebak.

Het werd allemaal gedaan voor de tegenstander uit “Dalfsen-Noord”. Het is dan nog eens extra zuur als je na afloop van de wedstrijd als voortreffelijk gastheer ook nog de punten mee moet geven aan je “vrienden” uit Nieuwleusen.
Toch zag dat er in de eerste helft helemaal niet naar uit. Dalfsen zette vanaf de eerste minuut druk op USV en daar had het team van coach Joshua Nijlant de nodige moeite mee. Het middenveld kon haar draai in die fase niet vinden en leed te vaak balverlies. In de 13e minuut leverde dit een treffer voor Dalfsen op. Sander Schaeffer leverde eenvoudig de bal bij zijn tegenstander in en Remco Hultink werd in stelling gebracht. De snelle en behendige spits verraste en verschalkte doelman Damian Scholten in de korte hoek, 1-0. USV werd hierna gedwongen het initiatief meer naar zich toe trekken maar het kon uitsluitend bij dode spelmomenten voor enige gevaar voor het doel van Mark Knol zorgen.
De tweede helft was nog maar net begonnen of USV kwam al op gelijke hoogte. Stefan Buitenhuis brak uitstekend op de rechterflank door en zijn op maat gegeven voorzet werd door Steven Massier prima afgerond, 1-1. Toen verdediger Frank Schurer van Dalfsen na de gelijkmaker scheidsrechter Grob, tot twee keer toe, onheus bejegende kon hij met twee gele kaarten het veld verlaten. Wie had gedacht dat USV haar schaapjes in de ontstane overtalsituatie eenvoudig op het droge zou kunnen krijgen, kwam bedrogen uit. De blauwwitten wisten zich nauwelijks raad met de man-meer situatie.

De ruimtes werd niet goed benut en de roodgelen stroopten de mouwen nog eens extra op. Een aantal keren kwam het tiental van Edwin van den Berg gevaarlijk voor het doel van Scholten. De jonge goalie lied zich echter niet meer verrassen. USV kwam in de 67e minuut toch op voorsprong. Een schot van Mathijs van Faassen kwam verrassend voor de voeten van Steven Massier. Hij bedacht zich geen moment en schoof vanaf de rechterzijde de bal voor de voeten van Aaron voor ’t Hekke. Die wist hier wel raad mee en gaf doelman Mark Knol van Dalfsen het nakijken, 1-2. Ook met deze voorsprong kwam de rust niet in het spel van USV en bleef het door het veelvuldige balverlies tot in de 96e minuut spannend. De Nieuwleusenaren waren dan ook erg blij met het laatste fluitsignaal van arbiter Grob.
Zondag speelt USV op sportpark Hulsterlanden om 14.00 uur tegen sv Wesepe. Bij winst behoudt het de koppositie in de 5e klasse H.