Regio Politie Persberichten van zaterdag 12 november 2011

Inbraak bij kantine

 

 

Steenwijkerwold – Bij een sportkantine aan de Oldemarktseweg werd in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 november ingebroken. Het is onduidelijk hoe men is binnengekomen. De buit bestond uit geld en een televisie. Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

Automobilist onder invloed

 

 

Kloosterhaar – Een 42-jarige automobilist uit Enschede werd op zaterdagochtend 12 november aangehouden op de Groenedijk voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 700 ug/l. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Laptop gestolen middels babbeltruc

 

 

Raalte – Bij een horecagelegenheid aan de Stationsstraat werd op donderdagmiddag een laptop gestolen. Een medewerker van de gelegenheid werd door een onbekende man aan de praat gehouden. Vermoedelijk heeft een handlanger gedurende deze afleidingsmanoeuvre kans gezien de laptop uit het kantoor weg te nemen. De man die de medewerker aan de praat hield, was een man met een licht getinte huidskleur met kort donker haar van ca. 1.75 m lang. De man droeg een rood T-shirt. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

 

 

Vrouw aangehouden voor diefstal sigaretten

 

 

 

Deventer – Een 63-jarige inwoonster van Deventer werd op vrijdagmorgen 11 november aangehouden in een winkel aan de Pieter de Hoogstraat. De vrouw was de kassa gepasseerd en had sigaretten in haar tas die ze niet had afgerekend. Hierop werd de vrouw door het winkelpersoneel aangehouden. De vrouw werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

 

 

Diefstal uit bestelbus

 

 

 

Deventer – Uit een aan de Havikshorst geparkeerde bestelbus werd op  donderdagavond een navigatiesysteem gestolen. Men kwam binnen door een ruit te forceren. De politie raadt automobilisten aan geen kostbaarheden in de auto achter te laten.

 

 

 

Inbreker overlopen

 

 

 

Deventer – Een 42-jarige inwoonster van Deventer betrapte op vrijdagavond 11 november een inbreker in een kantoorpand aan de Overstichtlaan. De vrouw was daar aan het werk, liep een kantoor binnen en zag een onbekende man via een geforceerde ruit het pand binnenkomen. Hierop ging de onbekende man er zonder buit vandoor.

 

 

 

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf overliep rond 19.00 uur twee inbrekers op de Keulenstraat. De mannen lieten hun buit (computerapparatuur) achter, sprongen in een auto en gingen er vandoor. De computerapparatuur bleek te zijn gestolen uit een kantoorpand aan de Keulenstraat. De politie stelt een nader onderzoek naar de inbraken in.

 

 

 

 

Man aangehouden voor mishandeling

 

 

 

Deventer – Een 18-jarige inwoner van Deventer werd op zaterdagochtend 12 november aangehouden op de Brink. De man wordt er van verdacht een 27-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Deze liep hierdoor een gebroken neus op. De verdachte werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

 

 

 

Snorfietser onder invloed

 

 

Deventer – Op de Lange Bisschopstraat werd op zaterdagochtend een 24-jarige snorfietser uit Deventer aangehouden. De man gedroeg zich bijzonder agressief en bedreigde de politiemedewerkers. De man werd ingesloten op het bureau. Daar blies hij 785 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Burgernetactie na winkeldiefstal

 

 

 

Zwolle – In een winkel aan de Hogekampspassage probeerde een onbekende man op vrijdagochtend een fles parfum te stelen. Toen een medewerker van de winkel de man aansprak omdat het alarm afging, rende de man snel weg. Omdat er een goed signalement van de man was en deze lopend was vertrokken werd meteen een burgernetactie opgestart. Hierbij werden ruim 2900 mensen gealarmeerd. Dit leverde enkele tips op. De politie stelt een nader onderzoek naar de winkeldiefstal in.

 

 

 

Automobilist gewond bij aanrijding met trekker

 

 

Zwolle – Een 64-jarige automobilist uit Zwolle raakte op vrijdagmiddag 11 november gewond bij een aanrijding op de Ceintuurbaan. De man stond met zijn auto in de berm van de weg. Toen hij de rijbaan weer opreed, passeerde een tractor, bestuurd door een 29-jarige inwoner van Slagharen. Deze kon de auto niet meer ontwijken waardoor de aanrijding ontstond. De automobilist en zijn passagier werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De passagier kon na controle het ziekenhuis weer verlaten, de bestuurder werd ter observatie opgenomen. De bestuurder van de tractor bleef ongedeerd. De politie stelt een nader onderzoek naar de aanrijding in.

 

 

 

Kentekenplaten gestolen

 

 

 

Zwolle – Van een aan de Kranenburgweg geparkeerde personenauto werden op vrijdag 11 november de kentekenplaten gestolen. De eigenaar, een 63-jarige Zwollenaar, ontdekte de diefstal rond 17.45 uur. Hij had zijn auto ’s ochtends rond 08.30 uur op de parkeerplaats achtergelaten. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

 

 

 

Jongen aangehouden voor mishandeling

 

 

 

Zwolle – Een 17-jarige Zwollenaar werd op zaterdagochtend 12 november aangehouden op de Jufferenwal. De jongen wordt er van verdacht een 20-jarige inwoner van Leeuwarden te hebben mishandeld. Wat de aanleiding voor de mishandeling was moet nader onderzoek uitwijzen. De Zwollenaar werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

 

Artikel delen: