Regio Politie Persberichten van zondag 13 november

 

Jongen aangehouden voor mishandeling


Staphorst – Een 17-jarige inwoner van Staphorst werd op zondagochtend 13 november aangehouden op de Oude Rijksweg. De jongen wordt er van verdacht een 16-jarige inwoner van Rouveen te hebben mishandeld. Deze moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen door een tandarts. Wat de aanleiding voor de mishandeling is geweest moet nader onderzoek uit wijzen. De Staphorster werd ingesloten op het bureau in Zwolle.

Diefstal uit auto


Steenwijk – Uit een aan de Oostercluft geparkeerde auto werd op zaterdagochtend (tussen 01.30 en 02.45 uur) een laptop gestolen. Men kwam in de auto door een ruit te forceren. De politie adviseert automobilisten om geen kostbaarheden in de auto achter te laten.

Bromfietser onder invloed


Hasselt – Een 29-jarige bromfietser uit Hasselt werd op zondagmorgen 13 november staande gehouden op de Buiten de Enkpoort. De bromfietser verkeerde onder invloed van alcohol en blies 555 ug/l bij de ademanalyse. Dit leverde hem, naast een proces-verbaal, een rijverbod van zes uur op.

Rijbewijs ingevorderd


Steenwijk – Het rijbewijs van een 44-jarige automobilist uit de gemeente Westerveld werd op zondagochtend 13 november ingevorderd. De man verkeerde onder invloed van alcohol en had volgens getuigen met zijn auto een lantaarnpaal omver gereden. Toen de politie de man opzocht bij zijn woning, bleek de man achter het stuur van zijn op de oprit geparkeerde auto in slaap te zijn gevallen. De man blies bij de ademanalyse 760 ug/l. Naast de invordering kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur opgelegd.

Jongen aangehouden voor openbare dronkenschap

Kampen – Een 17-jarige inwoner van Kampen werd op zaterdagavond 12 november aangehouden op de Broederbroeksweg. De jongen verkeerde onder invloed van alcohol en schold passanten uit. Ook de politiemensen die de jongen aanhielden moesten het ontgelden en werden door hem beledigd. De jongen werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling


Kampen – Een 21-jarige inwoner van Kampen werd op zondagochtend 13 november aangehouden op de Flevoweg. De man wordt er van verdacht een 33-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen. Deze deed hiervoor aangifte. De 21-jarige man werd ingesloten op het bureau. Naar de aanleiding voor de mishandeling wordt een onderzoek ingesteld.

Automobilist onder invloed


Dedemsvaart – Een 67-jarige automobilist uit Dedemsvaart werd op zaterdagmiddag 12 november staande gehouden op de Langewijk. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies bij de ademanalyse 395 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur op.

Man aangehouden voor zware mishandeling


Deventer – Een 45-jarige inwoner van Deventer werd op zaterdagochtend 12 november aangehouden in een woning aan de Deltalaan. De man wordt er van verdacht een 38-jarige plaatsgenote te hebben mishandeld. Wat de aanleiding voor de mishandeling is geweest moet nader onderzoek uitwijzen. De man werd ingesloten op het bureau.

Bromfietser onder invloed


Schalkhaar – Het rijbewijs van een 53-jarige bromfietser uit Deventer werd op zaterdagavond 12 november ingevorderd. De man werd staande gehouden op de Koningin Wilhelminalaan en blies bij de ademanalyse 610 ug/l. Dit leverde hem, naast de invordering, een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur op.

 

Zonder rijbewijs en onder invloed achter het stuur


Deventer – Op de Siemelinksweg werd op zondagochtend een 24-jarige automobilist uit Deventer staande gehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en bleek niet over een rijbewijs te beschikken. De man blies bij de ademanalyse 525 ug/l. Dit leverde de man een proces-verbaal op.

Inbraak in kantine


Zwolle – In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 november werd ingebroken bij een sportkantine aan het Stinspad. Men kwam binnen door een deur te forceren. De buit bestond uit contant geld. De inbraak werd op zaterdagochtend rond 08.15 uur ontdekt. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Man beroofd op fietspad


Zwolle – Een 22-jarige inwoner van Leeuwarden werd op vrijdagavond 11 november beroofd door een onbekend duo. De man fietste rond 20.30 uur vanuit de Marslanden over het fietspad langs de Ittersumallee toen hij bij de bouwmarkten het fietstunneltje richting Zwolle Zuid wilde rijden. Hier werd hij tot stoppen gebracht door twee onbekende mannen die hem dreigden te steken als ze geen geld kregen. Hierop gaf de man zijn geld. Ook namen de mannen zijn horloge mee. Hierna gingen de mannen er op fietsen vandoor in de richting van Zwolle Zuid. Het gaat om een man met een blanke huidskleur van 18 – 25 jaar met een normaal postuur. Hij droeg een donkere jas, een trainingsbroek en een zwart petje. De tweede man is ongeveer even oud, heeft een donkere huidskleur en droeg eveneens donkere kleding en een petje. Eventuele getuigen of mensen die dit duo rond het genoemde tijdstip heeft gezien in de omgeving wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Mannen aangehouden voor winkeldiefstal


Zwolle – Een 51-jarige Zwollenaar werd op zaterdagochtend 12 november aangehouden voor winkeldiefstal. De man wordt er van verdacht twee flessen wijn te hebben gestolen uit een winkel aan het Bachplein en werd aangehouden door het winkelpersoneel. Een 53-jarige plaatsgenoot werd in een winkel aan de Veemarkt aangehouden voor de diefstal van twee flessen port. Ook hij werd op het bureau ingesloten. Daar kregen beide mannen proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling


Zwolle – Een 28-jarige Zwollenaar werd op zaterdagmiddag 12 november aangehouden op de Monteverdilaan. De man wordt er van verdacht eerder die middag een 17-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld op de Buxtehudestraat. Wat de aanleiding voor de mishandeling was moet nader onderzoek uit wijzen. De verdachte werd ingesloten op het bureau. Daar kreeg hij proces-verbaal opgemaakt.

Tas gestolen uit auto


Zwolle – Uit een aan de Schoutenstraat geparkeerde auto werd op zaterdagmiddag tussen 18.00 en 18.45 uur een tas met portemonnee gestolen. Om in de auto te komen werd een ruit geforceerd. De politie adviseert automobilisten om geen kostbaarheden in de auto achter te laten.

 

Artikel delen: