Een gesprek met Riek, Roelof en zoon Ronald in Meppel

 

donderdag 08 september 2011 – 22:29:25
door Willy

 

Roelf en Riek Biemolt

MEPPEL – DALFSEN – Riek (73)en Roelof Biemolt(77)kwamen al in 1971 op Camping Het Boskamp (nu Starnbosch)in Dalfsen. Ook hun twee blonde kinderen Ronald en Edwin waren hier niet weg te slaan. Doordat Roelof in een Café-Restaurant werkte in het centrum van Meppel, was hij hoofdzakelijk op de maandagen vrij.

Alle drie hebben ze uitgesproken positieve herinneringen Jans en Marie Schrijver en hun kinderen zoals onder andere Jan, Ria, Agnes, Willy en Anton. Maar ook kenden ze nog goed de broer van Jans: pater Bernhard Schrijver uit België.

de Pater uut Belgie: Bernhard Schrijver

En niet te vergeten de vele campinggasten en seizoenplaatshouders uit Zwolle, Raalte, Kampen, Meppel, Apeldoorn en Enkhuizen. Jans (senior) kon alles met een kwinkslag vertellen en hij was nooit om een praatje verlegen.
Wij kwamen dan ook regelmatig op de koffie bij Jans of Marie. Marie had heerlijke kruudmoes. Ze was een lieve vrouw, waar ik (Riek) veel mee gepraat heb. Bij haar kon je jezelf zijn. Ze was recht doorzee en zonder nonsens. Zij vertelde vele verhalen. 

Onze zonen Ronald en Edwin gingen iedere keer met “Opa” van de camping, met de ponywagen mee, vooral Ronald. Ronald neemt het gesprek over: Ik was bijna de hele dag bij Opa en hielp mee met het verzorgen van de pony’s, het voeren van de Vlaamse reuzen en de kippen en het uitmesten van de ren van de dobbelman. Opa wilde bij de verzorging verder niemand rond het huis hebben als hij een keer weg moest. 

Dat blijkt nog wel uit een briefje wat ik nu, na al die jaren, nog steeds in mijn bezit heb:”PONNY’S VOEREN, JIJ ALLEEN”!! Ik heb zelfs voor Opa ook nog konijnen verkocht op de camping. Met Sylvia mocht ik later zelfstandig met kinderen naar de Moezenbelt en de prijs daarvoor was per kind één gulden.
Ik ben nu al jaren garagehouder in Meppel en ik repareer en verkoop van alle merken voertuigen en voer tevens APK controles uit.

 

Dit is Ronald, det was ton nog zo’n klein kereltie, des noe wel goed over!

Ronald geldt in Meppel als een spraakmakende ondernemer; zo althans luidt een artikel in de krant. Hij doet namelijk veel voor de gemeente Meppel en haar inwoners door zijn vele rollen in de besturen en stichtingen. Ook heeft naast zijn werk, een uit de hand gelopen hobby: filmen. En zo kon het maar zo gebeuren dat met hulp, een filmscript geschreven werd en er een grote uitvoering kwam in schouwburg Ogterop voor 1200 kinderen, die laaiend enthousiast waren. Ronald heeft nu landelijke bekendheid en is opnieuw bezig met een film. 

(O)pa: Jans Schrijver van de Vosboer met zijn bekende ponykar

Moeder Riek hielp op de camping mee met alles wat er maar te doen was:
pannenkoeken bakken, overlevingstochten, luchtbeddenrace in het zwembad, zaklopen, stoelen en tafels verplaatsen in het restaurant, een spel genaamd:”zoek de mol” en nog vele activiteiten; vooral als er een jubileum werd gevierd. 

Door dit alles zou de andere zoon Edwin onderbelicht worden. Maar ook met hem gaat het fantastisch. Hij had niet de gelegenheid om bij het gesprek te zijn. Edwin werkt op het ogenblik in de Polder bij de N.L.R. en dat is bij het Nationale Lucht- en Ruimtevaart laboratorium. Riek en Roelof wonen nu in de wijk Oosterboer in het appartementencomplex:”De Beemt”. Nog hartelijke dank voor de ontvangst. Anton en Miny Schrijver.
 
 

 

Artikel delen: