Dalfsen verliest met 5-2 van Holten

DALFSEN – In de vijfde klasse verloor Dalfsen zondagmiddag op sportpark Meermanskamp in Holten met 5-2 van naaste concurrent Holten. Beide ploegen hadden een overwinning nodig om de aansluiting met de kopgroep in 5H te houden. Door deze nederlaag moet Dalfsen, halverwege de competitie,  voorlopig genoegen nemen met een plek in de middenmoot.

Na een gelijk opgaande beginfase kreeg Dalfsen via Remco Hultink de kans op de openingstreffer. Alleen voor de keeper faalde hij in de afwerking. Even later was het aan de andere kant wel raak. Holten profiteerde van het slappe verdedigen van de bezoekers. Een vrije trap kon gemakkelijk worden terug gekopt waarna Jaap Huisman de 1-0 voor zijn rekening nam. Dezelfde speler scoorde  ook de 2-0 en de 3-0. Bij de 2-0 reageerde hij attenter dan de Dalfser verdedigers  die er in het strafschopgebied niet in slaagden de bal weg te werken. Bij de 3-0 soleerde de Holtenaar langs drie Dalfsenaren om daarna doelman Mark Knol te passeren. Nog voor rust nam Werner Snel,  na goed doorzetten, de aansluitingstreffer voor zijn rekening.
In de tweede helft voerde Holten de score via Rik Lammerink en Tim Wissink de score op tot 5-1. Bij beide goals zag de Dalfser verdediging  er opnieuw niet goed uit. In de slotminuut bepaalde Sjoerd Klarenbeek de eindstand op 5-2.
De komende twee weken komt Dalfsen niet in actie. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 4 december 2011. Dan staat de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Hoonhorst op het programma.

Artikel delen: