USV overtuigt tegen Wesepe 4-1

NIEUWLEUSEN –  Klasse verloochent zich niet is een spreekwoord wat regelmatig in de sportwereld gebruikt wordt. Deze uitdrukking geldt zeker voor USV dat tegen Wesepe op indrukwekkende wijze en in ondertalsituatie een prima prestatie neerzette. Eric van der Sande, de sympathieke routinier en middenvelder, ontving namelijk na 40 minuten voetbal een rode kaart van scheidsrechter Peters na het vermeend maken van een slaande beweging.

 

Voor het wegzenden had USV de wedstrijd volledig onder controle. Met gevarieerd aanvalsspel liet het de gasten uit Wesepe alle hoeken van het veld zien. Kans op kans werd gecreëerd maar doelman Frank Regelink voorkwam met een aantal fraaie reddingen de openingstreffer. Die kwam er 22e minuten toch toen een voorzet van Rick Timmerman in één keer door Aaron voor ’t Hekke op de pantoffel werd genomen, 1-0. Buitengewoon verrassend kwam Wesepe na 35 minuten op gelijke hoogte. Keeper Damian Scholten werd bij een voorzet van Jorik Rouweler enigszins gehinderd en belandde met bal en al in het Nieuwleuser doel, 1-1. Toen vijf minuten later Van der Sande met rood kon vertrekken leek het nog een moeilijk middagje voor USV te gaan worden. Dat bleek totaal niet het geval want de blauwwitten gaven in de tweede helft met oogstrelend voetbal en dito doelpunten de elf uit het Sallandse volledig het nakijken. Op magistrale wijze maakte Stefan Buitenhuis in de 53e minuut het tweede doelpunt waarna Mathijs van Faassen, negen minuten later, met een formidabele goal de 3-1 kon laten aantekenen. Rueben Lagas zette het imposante optreden van het team van coach Joshua Nijlant nog eens extra luister bij door in de 68e minuut van zo’n 25 meter de bal in één streep  in de kruising van het doel van Wesepe te jagen, 4-1. Bij deze stand bleef het uiteindelijk.
De mannen uit Nieuwleusen kunnen met een uiterst tevreden gevoel terugkijken op een uitstekende pot voetbal en zondag met een vertrouwd gevoel richting Broekland afreizen. Op sportcomplex ’t Horsthuis wordt dan om 14.00 uur afgetrapt.

 

Artikel delen: