Oefenwedstrijd Dalfsen A1 – Dalfsen 4.doc

Komende zaterdag wordt er op Sportpark Gerner een bijzondere oefenwedstrijd gespeeld: Dalfsen A1 – Dalfsen 4.doc

volledige voorbeschouwing:

 

Zaterdag 26 november staat er op Sportpark Gerner een bijzonder duel op het programma. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt bij het oefenduel tussen het hoogste jeugdelftal (A1) en het seniorenteam met het meest verzorgde veldspel (4e). Hetgeen deze wedstrijd zo bijzonder maakt is dat het hier gaat om een duel tussen goede bekenden van elkaar. Vrienden voor en vooral na de wedstrijd, maar tijdens de 90 minuten op het veld zal er op het scherpst van de snede gespeeld worden. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op deze boeiende confrontatie.
Dalfsen A1 speelt thuis en zal dus zorg dragen voor het neerzetten en opruimen van de hoekvlaggen en voor de thee in de rust. Ook zullen zij in het wit spelen, zodat Dalfsen 4 in het traditioneel roodgeel kan acteren. Dalfsen A1 speelt dit seizoen in de 1e klasse 22 en draait daar in de middenmoot mee. De ploeg heeft inmiddels elf wedstrijden gespeeld en dus iedere tegenstander een keer ontmoet. Het verzamelde tot nu toe veertien punten en bezet daarmee de zevende plaats. Trainer van deze talenten is Joop Tichelaar, die bezig is aan zijn derde seizoen bij Dalfsen A1. Hij wordt geassisteerd door Ard Busscher, Niek van der Vegt en keeperstrainer Hans Westerhof. Ook Dennis Zwienenberg maakt deel uit van de technische staf, maar eigenlijk doet hij dit meer als spion namens Dalfsen 4, het team waar Dennis zelf actief is.

 

 

De selectie van Dalfsen A1 kent een aantal nieuwe en een aantal vertrouwde gezichten in vergelijking met vorig jaar. Op doel zien we met Bas Busscher en Jarnick Marsman twee nieuwe keepers, die om en om het doel verdedigen. Voor de rechtsbackpositie komen Rik Bouwman en Christian van der Vegt in aanmerking, die ook vorig jaar al deel uit maakten van de selectie. Dan naar het centrum van de verdediging. Willem te Wierik en de onvermoeibare Stefan Bredewold zijn al bezig aan hun derde seizoen bij de A1, maar Sven Dunnewind maakte afgelopen zomer na negen seizoenen zonder club zijn rentree bij SV Dalfsen. De tank op linksback heet Jorick Pasman en de verdediging wordt gecompleteerd door Oskar Middelveen, die momenteel nadrukkelijk in de belangstelling staat van uitgerekend Dalfsen 4. Op het middenveld zien we Jesse Verkruijsse, aanvoerder Jelle Boerstra, diesel Bram Noten en de twee technici Luc van der Vegt en Gijs Wiltvank. Een sterke linie, die het middenveld verbindt met de voorhoede. In die laatstgenoemde linie komen we Tom Hultink tegen, die met zijn teamgenoot Willem te Wierik wedstrijdje doet wie de meeste gele kaarten kan verzamelen. Hij wordt voorin gesteund door sneltrein Dylan van Echten. Ook Justus von Martels is aanvaller, hij kwam afgelopen zomer na een lange transfersoap over van Vilsteren. Positieloos in de selectie is clubicoon Jori Schuman.

Dan naar Dalfsen 4. Dit team is pas actief sinds afgelopen zomer. In juli is de ploeg op nul begonnen en heeft het onder leiding van leiders/trainers/spelers Hugo Endeman en Steve Oosterkamp een aardige selectie bij elkaar gekocht. Met het Russische Anzhi Makhachkala als voorbeeld trok het de transfermarkt op waar het achttien selectiespelers aan wist te trekken. De ploeg schreef zich in voor de Zondag reserve 6e klasse 07 en daarin heeft het inmiddels acht competitiewedstrijden gespeeld. Hierin werden vijftien punten verzameld en daarmee staat de ploeg op een zesde plaats. Hier hecht het team echter niet al teveel waarde aan, de competitiewedstrijden worden gezien als oefenpotjes. Doelstelling is het winnen van de beker, en daarin ligt Dalfsen 4 goed op koers. In de poulefase werd al afgerekend met geduchte tegenstanders als Wissel 2, Haarle 4 en Wijhe 92 (!), waarmee plaatsing voor de kwartfinales een feit is.

 

 

Dit alles is bereikt doordat het team erin geslaagd is om de vele vedettes in de selectie goed met elkaar te laten samenspelen. Doelman van het team is Coen Scheperboer, die overkwam van Dalfsen A1. Achterin zien we Sylvan Muijlwijk die werd overgenomen van MHC Dalfsen. Hij is de verrassing tot nu toe, als een ware Maicon stoomt hij wekelijks over de rechterflank. Eenmaal op snelheid is hij niet meer bij te houden. Samen met Tim Jansen of Lorkeers strijdt hij om een plaats als rechtsback. Tim kwam transfervrij naar Dalfsen 4, nadat hij de afgelopen vijf seizoenen zonder club zat. Centrumverdedigers zijn de ijzersterke Levon Apstok, de voetballende verdediger Nick Boerdijk en Marc Meulhof, die het nog wel eens nodig vindt om tegen een rode kaart aan te lopen. Ook deze drie spelers maakten hun rentree bij SV Dalfsen na enkele jaren afwezigheid. Linksback van het team is Nick Eshuis. Op het middenveld speelt aanvoerder Mathijs Linders als controleur, voor vele miljoenen overgenomen van Dalfsen A1. Meestal spelen ook Dennis Zwienenberg en Ruben Middelveen op het middenveld, maar zij zijn vooral van waarde voor de boetepot. Beiden zijn tot nu toe niet vaker dan drie keer op tijd geweest dit seizoen. De creativiteit op het middenveld komt van Wouter Middelveen. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben bij Dalfsen 1, achtte de staf van Dalfsen 4 hem nu rijp voor een stapje hogerop. Tot nu toe vult hij zijn rol als mentor voor de jonge spelers uitstekend in.

Voorin zijn Leon Schokker en Coen Jansen de buitenspelers. Leon kwam over van B1 en is dan ook de jongste speler van het team. In Coen Jansen heeft de selectie een linkspoot in de voorhoede lopen, die faam maakte door tegen Dieze West de beslissende 10-0 binnen te schieten. Verder heeft de selectie van Dalfsen 4 een waar koningskoppel in de spits lopen, bestaande uit de trainers zelf. Hugo Endeman en Steve Oosterkamp zijn dit seizoen tot nu toe al goed voor 18 doelpunten. Ook Dalfsen 4 heeft een speler zonder positie, te weten Kars Boersma. Hij is echter de penningmeester van het team en ziet er dus op toe dat Dennis en Ruben hun boetes betalen. Ten slotte is ook Hayo de Haan onderdeel van de selectie. Hij is misschien niet altijd even nadrukkelijk aanwezig, maar ondertussen is hij de stille kracht achter het succes van Dalfsen 4. Ook Tom Witteveen werd aan het begin van het seizoen vastgelegd, maar hij bleek onhoudbaar voor Dalfsen 4, van hem is inmiddels afscheid genomen.

Komende zaterdag staan deze twee ploegen dus tegenover elkaar. Wie zal er aan het langste eind trekken? Bij Unibet is Dalfsen A1 nipt de favoriet, maar bij Toto krijg je het meest uitgekeerd als je inzet op Dalfsen 4. Het zal er om spannen tussen de talenten en de vedettes. Komt allen naar Sportpark Gerner, de entree is gratis voor iedereen. Er geldt geen seizoens- of clubcardverplichting, een geldig legitimatiebewijs uit de omgeving Dalfsen is voldoende! Toeschouwers zijn tevens welkom op tijdens de derde helft zelf actief mee te doen. Er zal om 14.30 uur worden afgetrapt onder leiding van Jan Bredewold. Tot dan!

 

Artikel delen: