Jongenskoor Dalfsen in Nieuwerkerk.

 

NIEUWERKERK – DALFSEN – De jongens en mannen uit Dalfsen brengen een programma in de vorm van Engelse kerstviering, namelijk ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’. Het koor staat onder leiding van dirigent Henk Ophoff. Medewerking wordt verleend door Arjan de Jonge, orgel en Keimpe Keuning, lessons. Het zingen van Christmas carols, afgewisseld met lezingen, is niet alleen een typisch Engels gebruik, ook ver over de grenzen is het een zeer geliefde en vaak toegepaste vorm.

 

Het Bisshop orgel in De Lichtkring is van origine gebouwd voor de Engelse koorpraktijk en heeft ook jaren als zodanig dienst gedaan. In combinatie met het Jongenskoor Dalfsen zal het dan ook geheel tot zijn recht komen. Het koor bestaande uit 21 jongens en 12 mannen, is opgericht in 1994 door de Henk Ophoff. Jongens vanaf 6 jaar krijgen na een periode van muzikale vorming bij blijk van bekwaamheid een plaats in het koor. Daar krijgen de jongens een gedegen stemscholing en is er veel aandacht voor de individuele muzikale ontplooiing.
Sinds de oprichting heeft het koor een gestage ontwikkeling doorgemaakt.

 

Op diverse plaatsen in het land wordt medewerking verleend aan uitvoeringen van de Mattheus Passion, o.a. in concertgebouwen te Amsterdam, Haarlem en Groningen en ook o.a. bij uitvoeringen van het Bachkoor Holland. In 2010 is een succesvolle concertreis naar Engeland gemaakt. De jongens hebben op dat moment ook les gehad van musicdirector Scott Farrel in Rochester. Ook repeteerden de jongens samen met de boys van het Canterbury Cathedral Choir.
De jaarlijkse kerstconcerten van Jongenskoor Dalfsen worden elke keer weer door een groot publiek bezocht en oogsten veel waardering. Vooral solo’s van jongenssopranen en tegenstemmen bij bepaalde Christmas-carols raken elke keer weer gevoelige snaren bij veel mensen. Het concert vind plaats in de Geref. Kerk ‘De Lichtkring’, De Dreef 1 in Nieuwerkerk en begint om 19.30 uur. Entree: € 10,-, t/m 16 jaar gratis.Kaarten kunnen gereserveerd worden per mail via wvelvis@freeler.nl. Tevens is er kaartverkoop aan de kerk.

Artikel delen: