Regio Politie Persberichten van zaterdag 26 november 2011

 

Man aangehouden voor wapenbezit

 

 

Zwolle – Vrijdagmiddag 25 november werd aan de Eekwal in Zwolle een 46-jarige Zwollenaar aangehouden voor wapenbezit. Een surveillerende agent zag hoe de man vermoedelijk betrokken was bij een drugsdeal en sprak de man daarop aan. De man bleek inderdaad een hoeveelheid softdrugs te hebben aangeschaft. Bij fouillering trof de agent een mes aan. Daarop werd de man aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor flessentrekkerij
 
 

Kampen – Aan de Oudestraat werd vrijdagavond 25 november een 78-jarige man uit Kampen aangehouden voor flessentrekkerij. De man had bij een bakker eten en drinken genuttigd, maar kon dit niet betalen. Hij verliet na het eten van de maaltijd zonder af te rekenen de bakkerij. Daarop werd hij door winkelpersoneel achterhaald. Er werd door de man nog op andere locaties getracht geld te pinnen, maar zonder resultaat. Daarop werd de politie ingeschakeld en de man aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Twee jongens aangehouden voor harddrugbezit

 

Kampen – In het plantsoen aan de Broedersingel werden vrijdagavond 25 november twee jongens van 15 en 17 jaar uit Kampen aangehouden in het kader van de Opiumwet. Beide jongens werden op heterdaad betrapt bij het snuiven van wit poeder, vermoedelijk harddrugs. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau in Zwolle. Omdat het minderjarigen betreft, werden ook de ouders in kennis gesteld. Het aangetroffen witte poeder is in beslag genomen. De politie voert in en om het plantsoen regelmatig controles uit op de jeugd, na signalen over overlast en het gebruik van harddrugs.

 

 

Jongen (16) gewond na aanrijding

 

Steenwijk – Op de rotonde Middenweg/Eesveenseweg raakte vrijdagmiddag 25 november een 16-jarige scooterrijder uit Noordwolde gewond bij een aanrijding. De jongen reed op de rotonde en zag dat hij geen voorrang kreeg van een onbekend gebleven vrachtwagenchauffeur. Daarop stopte de jongen. Na het passeren van de vrachtwagen trok hij weer op om verder te rijden. Een 18-jarige automobilist uit Katlijk, die achter de vrachtwagen reed, rekende ook op voorrang van de jongen en reed door. Daarop kwamen de twee in botsing. De jongen werd met onbekend beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en de betrokkenen.

 

 

Man aangehouden voor huiselijk geweld

 

Steenwijk – In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november werd een 39-jarige man uit Steenwijk aangehouden voor mishandeling. De man had ruzie gekregen met zijn vrouw en haar daarbij een kopstoot gegeven. Ook had hij haar aan de haren getrokken, waarna een worsteling ontstond. De zoon des huizes probeerde de vrouw te ontzetten, maar toen dat niet lukte, werd de politie gealarmeerd. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij werd ingesloten in Zwolle en krijgt proces-verbaal aangezegd. Ook krijgt de man een tijdelijk huisverbod uitgereikt.

 

Hier vindt u meer informatie over huiselijk geweld en het tijdelijk huisverbod.

 

 

 

 

Jongen (16) aangehouden na overval op winkel

 

Zwolle – Op vrijdagavond 25 november werd rond 20.55 uur een overval gepleegd op een winkel aan de Beethovenlaan. De overval werd gepleegd door twee personen. Ze maakten daarbij een onbekend geldbedrag buit. De mannen vertrokken na de overval lopend. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en ook inwoners van Zwolle werd via een Burgernetactie opgeroepen uit te kijken naar het tweetal. Er kwamen meerdere tips binnen. Niet lang na de overval werd een verdachte aangehouden in een tuin aan de Klooienberglaan. Het betreft een 16-jarige jongen uit Zwolle. De politie vond in de omgeving ook wapens die mogelijk bij de overval zijn gebruikt. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht.

 

 

Eerder verschenen bericht

 

Overval op winkel

 

Zwolle – Op vrijdagavond 25 november heeft rond 20.55 uur een overval plaatsgevonden op een winkel aan de Beethovenlaan. De overval werd gepleegd door twee, mogelijk negroïde, mannen met donkere kleding aan en gezichtsbedekking. Ze deden een greep in de kassa en namen een geldbedrag mee. De mannen zijn na de overval lopend vertrokken met onbekende bestemming. Een mogelijke verdachte is aangehouden. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht.

 

 

Containers in brand

 

Zwolle – Zaterdagochtend omstreeks 05.00 uur kwam er een melding binnen van een containerbrand aan de Damstraat. Ter plaatse bleken drie containers in brand te staan. De brandweer heeft de zaak geblust. Omdat er vermoedelijk sprake is van brandstichting, is een nader onderzoek ingesteld.

 

 

Vrouw gewond bij aanrijding op A1

 

Deventer – Op vrijdagochtend vond op de A1 een aanrijding plaats tussen meerdere voertuigen. Een van de auto’s was zwaar beschadigd en de bestuurster van de auto, een 45-jarige vrouw uit Deventer moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Zij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij de aanrijding waren een personenauto en twee vrachtauto’s betrokken. De toedracht is nog niet helder. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

 

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

 

Deventer – Op vrijdagmiddag 25 november werd een 52-jarige man aangehouden voor openbare dronkenschap. De man was stomdronken en nauwelijks aanspreekbaar. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

 

 

Man aangehouden voor huiselijk geweld

 

Deventer – Op vrijdagmiddag 25 november werd een 18-jarige man uit Apeldoorn in het werkgebied van het bureau Deventer-Centrum aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn 17-jarige vriendin geslagen. De vrouw werd voor behandeling door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Voor beiden zal een hulpverleningstraject worden gestart.

 

 

Hier vindt u meer informatie over huiselijk geweld

 

 

Twee mannen aangehouden voor winkeldiefstal

 

Deventer – Bij een winkel aan het Boreelplein werden op vrijdagmiddag 25 november twee mannen van 32 en 29 jaar met onbekende woon- of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden twee i-pods uit de winkel weggenomen zonder deze ter betaling aan te bieden bij de kassa. Zij werden door de beveiliging van de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Proces-verbaal werd tegen hen opgemaakt.

 

 

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

 

Deventer – Op vrijdagavond 25 november kreeg de politie een melding van een dronken man die uit de trein was gezet. De man werd liggend op een bankje aangetroffen op het Stationsplein samen met zijn vriendin. De man, een 23-jarige Staphorster, was niet aanspreekbaar. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap. De man zijn vriendin was nuchter, en vervolgde haar weg.

 

 

Inbraak bedrijf

 

Deventer – Op vrijdagavond 25 november werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Duurstedeweg. Men kwam binnen door een raam te forceren. Het pand werd doorzocht. Het is nog niet bekend of en wat er is weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

 

Inbraak bedrijf

 

Deventer – In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Industrieweg. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit het pand werd vermoedelijk computerapparatuur weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

 

Man aangehouden voor belediging

 

Deventer – In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november werd aan de Korte Bisschopstraat een 21-jarige man uit Deventer aangehouden voor belediging. De man beledigde agenten die op de fiets aan het surveilleren waren.

 

Snorfietser onder invloed

 

Deventer – In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november werd een 24-jarige man uit Deventer op zijn snorfiets aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de blaasproef op straat blies hij een F. De uitslag van de ademanalyse op het bureau bedroeg 730 ug/l. Proces-verbaal werd tegen de man opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

 

 

Meer informatie over brom- en snorfietsen in het verkeer

 

Man aangehouden voor winkeldiefstal

 

Wijhe – Op vrijdagmiddag 25 november kreeg de politie een melding van winkeldiefstal bij een winkel aan de Langstraat. Een man was in de winkel geweest en had een tas bij zich. Op een gegeven moment gooide make-up artikelen van zich af en ging hij er vandoor. Op basis van een beschrijving van de man en de richting waarin hij was gelopen werd de man aangetroffen op het Station. Hij had een tas bij zich met daarin make-up spullen. De man, een 40-jarige Zutphenaar werd aangehouden voor winkeldiefstal.

 

 

Man aangehouden voor mishandeling

 

Heino – In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november werd een 27-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor mishandeling. Hij zou woorden gehad hebben met zijn 33-jarige vriendin uit Arnhem en zou haar hebben mishandeld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

 

Auto tegen lantaarnpaal

Raalte – In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november kreeg de politie een melding van een aanrijding aan de Heetenseweg. Een auto, bestuurd door een 19-jarige vrouw uit de gemeente Deventer, was tegen een lantaarnpaal gereden. De auto lag op de kop. De vrouw werd uit de auto bevrijd en voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen. Onderzocht zal worden of de vrouw onder invloed van alcohol was.

 

 

Artikel delen: