Oppermachtig USV pakt periodetitel!

De treffer van routinier Eric van der Sande is in de maak.

NIEUWLEUSEN –  De resterende 35 minuten van de, door een blessure van scheidsrechter de Jong, op 18 september jl. gestaakte wedstrijd USV-SDOL waren achteraf gezien een formaliteit. Wie had gedacht dat tegenstander SDOL de 2-0 achterstand nog even goed zou gaan maken, kwam bedrogen uit. De thuisploeg had vanaf het eerste fluitsignaal het duel volledig onder controle.

Steven Massier kreeg, na goed voorbereidend werk van Aaron voor ’t Hekke, in de 56e minuut al een unieke mogelijkheid om de 3-0 te laten aantekenen maar zijn schot verdween over het doel van de gasten uit Luttenberg. Ook hierna kwam USV een aantal keren in uitstekende scoringspositie voor het doel van SDOL maar de genadeklap kon nog niet worden uitgedeeld. Routinier Eric van der Sande zorgde daar uiteindelijk in de 83e minuut wel voor door een penalty, na een handsbal van een SDOL-verdediger, koelbloedig te benutten. Bij die 3-0 stand bleef het uiteindelijk en daarmee pakt de ploeg van coach Joshua Nijlant de eerste periodetitel.
Zondag staat de topper in 5H op het programma. Dan moet USV namelijk op bezoek bij directe concurrent OVC’21. De Ommenaren staan op één punt van USV en hebben eveneens de ambitie om dit seizoen naar de 4e klasse te promoveren.
Op sportpark Westbroek in Ommen wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Artikel delen: