Regio Politie Persberichten van donderdag 1 december 2011

 

 

53 bekeuringen bij verkeerscontrole

 

Zwolle – Op woensdagochtend 30 november zijn bij een algemene verkeerscontrole 53 bekeuringen uitgeschreven bij een verkeerscontrole. Zo zijn er onder andere 15 bekeuringen aan bromfietsers uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid, 17 voor het rijden door rood licht en 15 keer voor het niet dragen van de autogordel.

 

 

Jonge fietser gewond bij aanrijding

 

Vollenhove – Een 13-jarige fietser uit Vollenhove raakte op woensdagochtend 30 november gewond bij een aanrijding met een personenauto op de Oppen Swolle. De automobilist, een 24-jarige inwoner van Sint Jansklooster, wilde de Oppen Swolle oprijden vanaf de Barsbeek. Onduidelijk is hoe de aanrijding is ontstaan. De jonge fietser werd met vermoedelijk een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

 

Preventiebijeenkomst woninginbraken in Maarlenhof geod bezocht

 

IJsselmuiden – De laatste tijd merkt de politie dat het aantal woninginbraken en insluipingen in IJsselmuiden toeneemt. Met name bij ouderen. De impact van een woninginbraak is groot. Het idee dat er onbekenden in huis zijn geweest, juist op die plek die veiligheid moet bieden, roept gevoelens van onbehagen op. Uiteraard doet de politie er alles aan om het aantal inbraken en insluipingen terug te dringen. Maar ook de woningcorporatie en de zorgaanbieder nemen hun verantwoordelijkheid. Zo organiseerden Beter Wonen en IJsselheem op woensdagochtend 30 november een informatiebijeenkomst in zorgcentrum De Maarlenhof. De bijeenkomst werd door ruim zestig mensen bezocht en was daarmee een groot succes. 

Tijdens de bijeenkomst kregen genodigden (met name ouderen) tips en adviezen om het risico op een inbraak te verkleinen. Evert Jansen, voormalig inbreker die zijn leven al lang geleden heeft gebeterd, vertelde op intrigerende wijze over de werkmethodes en interessegebieden van inbrekers. Zijn verhaal maakte duidelijk indruk op de ruim zestig aanwezigen. Ook waren er diverse experts, onder wie wijkagent Jan Veenstra, aanwezig om vragen te beantwoorden.

 

Preventie

Een inbraak is niet altijd te voorkomen, maar men kan het risico wel verkleinen. Veel inbrekers zijn gelegenheidsdieven en willen snel ‘scoren’. Ze hebben een hekel aan licht, lawaai en lang werk. Goede buitenverlichting met sensoren en deugdelijk hang- en sluitwerk zijn goede maatregelen. Wat men beter niet kan doen: ladders naast het huis zetten, ramen open laten staan, briefjes met ‘Ik ben even weg’ ophangen en waardevolle spullen (zoals laptops, portemonnees en mobiele telefoons) zichtbaar voor het raam laten staan. Ook op de voicemail of op social media zoals Hyves, Facebook of Twitter melden dat men er even tussenuit is, wordt hartgrondig afgeraden. Ook inbrekers zijn actief op internet!

 

Toch iets verdachts gezien in de buurt? Bijvoorbeeld een onbekend persoon die aan deuren voelt of foto’s maakt van bepaalde huizen? Auto’s met inzittenden die zich vreemd gedragen? Via 0900-8844 kan men altijd melding doen van dergelijke verdachte situaties. Direct getuige van een inbraak? Bel dan direct 1-1-2. Op die manier kan de politie meteen in actie komen. Uw ogen en oren helpen de politie om uw woonomgeving veiliger te maken!

 

 

-Getuigenoproep-

 

Vrouw van fiets geslagen door onbekend stel

 

Deventer – Een 26-jarige inwoonster van Deventer werd op woensdagmorgen 30 november rond 01.00 uur op de IJsselkade, ter hoogte van de Vispoort, van haar fiets geslagen door een onbekende man. Toen de vrouw op de grond lag werden haar jaszakken doorzocht door een meisje van ca. 16 jaar. Hierna vertrok het stel zonder buit in onbekende richting. De man had donker haar, een blanke huidskleur en droeg donkere kleding. Het meisje had halflang blond haar dat zij strak achterover in een staartje droeg. Ze had een hoge stem, bolle wangen en sprak met een Deventers accent. Eventuele getuigen of mensen die dit stel menen te herkennen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel-M 0800-7000.

 

 

Mannen aangehouden voor winkeldiefstal

 

Deventer – Een 26-jarige inwoner van Deventer werd op woensdagmorgen 30 november aangehouden in een winkel aan het Boreelplein. De man probeerde meerdere goederen weg te nemen zonder deze af te rekenen bij de kassa. De man werd ingesloten op het bureau en kreeg daar proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg de man een winkelverbod opgelegd. In een winkel aan de Beestenmarkt werd woensdagavond 30 november een 38-jarige Deventenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man probeerde meerdere flessen drank weg te nemen zonder deze af te rekenen. Ook hij kreeg proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Inbraak in auto’s

 

Deventer – Uit een aan de Schoutenweg geparkeerde auto werd in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 december een navigatiesysteem gestolen. De diefstal werd ’s middags om 13.00 uur geconstateerd. De auto werd de avond ervoor rond 18.00 uur geparkeerd. Ook uit een aan de Hagensteeg geparkeerde auto werd een navigatiesysteem gestolen. De auto stond er slechts 5 minuten geparkeerd. Toen de eigenaar om 21.55 uur bij de auto terugkwam bleek zijn ruit geforceerd te zijn en was het navigatiesysteem verdwenen. Op de Ossenweerdstraat en het Brandweerplein werden door de politie rond middernacht twee auto’s met geforceerde ruiten aangetroffen. Het is nog onduidelijk wat hier werd weggenomen. De politie raadt automobilisten aan geen kostbaarheden in de auto achter te laten.

 

 

Twee mannen aangehouden op verdenking van heling

 

Zwolle – Op woendagochtend 30 november zijn op de Nijverheidstraat twee mannen van 31 jaar en 32 jaar uit Zwolle en Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling. De twee mannen liepen verdacht rond en waren in het bezit van een radio- en navigatiesysteem. De herkomst konden zij niet aangeven. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

 

 

Getuigen gezocht van materiële aanrijding

 
Zwolle – Op woensdagochtend 30 november is rond 11.10 uur op het Groot Wezenland een aanrijding geweest tussen twee auto’s waarbij schade is ontstaan aan de voertuigen. Een 54-jarige autobestuurder uit Emmeloord reed over het Groot Wezenland in de richting van de Assendorperstraat toen ter hoogte van de uitrit van het ziekenhuis een auto wilde wegrijden. De man stopte hierop zijn auto. Echter aan de andere kant zag hij dat een bestuurder van een mintgroene auto achteruit reed en tegen zijn voorportier botste. Deze betrokkene van de aanrijding is weggereden in de richting van de Schuurmanstraat. De politie is op dan ook zoek naar de bestuurder van een mintgroene personenauto en verzoekt hem of haar contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

 

 

 

 

Man aangehouden voor mishandeling en rijden onder invloed

 

Zwolle – Op woensdagavond 30 november is op de Beelstraat een 48-jarige Zwollenaar aangehouden voor mishandeling en rijden onder invloed. De man had even daarvoor een 52-jarige Zwollenaar geslagen. Toen de politie op de Beelstraat arriveerde zagen zij dat omstanders de 48-jarige man vast hielden. De man verkeerde namelijk onder invloed van alcohol en was voornemens in zijn vrachtwagen te stappen en weg te rijden. Omstanders wisten dit te voorkomen. De 48-jarige Zwollenaar is overgedragen aan de politie. Bij de ademanalyse blies hij 805 ugl/ en had even daarvoor nog gereden. Ook voor rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor.

 

 

Winkeldief aangehouden

 

Zwolle – Op woensdagavond 30 november is in een winkel aan de Veemarkt een 41-jarige man uit Zutphen aangehouden voor winkeldiefstal. De man probeerde 16 blikjes alcohol weg te nemen zonder te betalen. De man die onder invloed van alcohol verkeerde is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor.

 

 

73-jarige vrouw gerold van haar portemonnee

 

Zwolle – Op woensdagmiddag 30 november is op de George Stephensonstraat een 73-jarige vrouw uit Zwolle gerold van haar portemonnee. Vermoedelijk hebben twee mannen als afleidingsmanoeuvre haar band lek geprikt waarna ze aanboden om haar te helpen en toen haar portemonnee ontvreemd. De vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal.

 

 

Artikel delen: