OPEN HUIS HOSPICE : De Pastorie DALFSEN

DALFSEN – Op vrijdag 9 december vindt ’s middags rond de klok van 14.00 uur de eerste officiële handeling plaats met betrekking tot het te realiseren hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen. De St. Hospice Hardenberg en Woonstichting VechtHorst werken samen om medio 2012 het hospice daadwerkelijk te kunnen  openen. Plaats van handeling is de locatie aan de Bloemendalstraat 20 in Dalfsen.

 

Na het officiële gedeelte zal er vanaf 15.00 uur de gelegenheid zijn voor alle inwoners van Dalfsen en overige belangstellenden om de toekomstige locatie van het hospice te komen bekijken. “Veel mensen zijn best wel nieuwsgierig hoe het pand er eigenlijk van binnen uitziet” zegt hospice secretaris Jan Hamhuis die zich o.a. samen met Herma Nap, Dorothé Brinkman, Truida van der Veen en Aad Kolthof inspannen voor het hospice in Dalfsen. “Voordat de verbouwing zal gaan beginnen willen we iedereen dan ook graag de gelegenheid geven om een eerste blik in dit prachtige pand te werpen. Uiteraard zijn er mensen vanuit onze organisatie aanwezig om de nodige informatie te verstrekken over de ophanden zijnde verbouwing en de functie van een hospice. Lang niet iedereen is bekend met het begrip ‘hospice’ en er zijn mensen die dan denken dat dit een plaats is voor de elite. Niets is echter minder waar” aldus Jan. Een hospice biedt plaats aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden. Als deze mensen, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis verzorgt kunnen worden dan kunnen zij in aanmerking komen voor één van onze twee gastenkamers in het hospice. Daar wordt alle zorg voor hen gecoördineerd en met medewerking van veel bekwame en goed opgeleide  vrijwilligers geregeld. Dat heeft helemaal niets met inkomen of status te maken, wij willen er zijn voor iedereen die dat nodig heeft en een beroep op ons doet. Dankbaar werk wat we kunnen en mogen doen voor mensen in het laatste stukje van hun leven. Hierdoor is er tijd en ruimte voor gast en zijn/haar familie om samen nog dat te kunnen doen wat voor hen belangrijk en waardevol is”.

Ook op zaterdag 10 december is er de gelegenheid om het pand aan de Bloemendaalstraat van binnen  te bekijken. Van 10.00 uur tot 13.00 uur is het toekomstige hospice geopend en kunt u er ook dan weer alle informatie krijgen over de ophanden zijnde verbouwing, de invulling van de hospice functie en alles wat daarmee te maken heeft.

“Wij hopen dat veel mensen gebruik zullen maken van de gelegenheid om nu een kijkje te komen nemen” zegt Jan. “Vanaf 12 december is het pand een aantal maanden het domein van de bouwvakkers die het pand helemaal gaan aanpassen. Uiteraard zullen we daarna, als de verbouwing achter de rug is nog een aantal dagen open huis houden zodat iedereen nog eens de kans heeft om het resultaat te komen bekijken. Als het hospice éénmaal in gebruik is is er daarvoor niet zoveel gelegenheid meer omdat we ons dan vooral willen toeleggen op de zorg voor onze gasten. Zij hebben dan, in deze prachtige locatie, recht op goede zorg, rust en privacy en daar willen wij ons als organisatie sterk voor maken” zo besluit Jan.

 

 

Artikel delen: