Carrière bij overheid blijkt populair

DALFSEN – Een ruim aanbod van jong talent en duizenden hits op de website van Academie Plato. Dat is de tussenstand van de talentenjacht die vijftien gemeenten vertegenwoordigd in Talentenregio hebben georganiseerd in hun zoektocht naar jong talent. De actie kreeg veel belangstelling in de media.

 

Er blijkt veel animo te zijn voor één van de twaalf trainee plaatsen bij de deelnemende gemeenten in Talentenregio. Dat is opmerkelijk. Lange tijd stond een baan bij de gemeente niet hoog genoteerd op de wensenlijst van jonge HBO-ers en academici. Dat lijkt tegenwoordig toch anders te zijn. Veel jonge talenten hebben aangegeven te willen strijden om de felbegeerde positie van trainee bij Talentenregio.

Wie nog reageert voor 4 december a.s. maakt kans om op een unieke manier carrière te maken binnen de gemeentelijke overheid. Op 7 december houdt Academie Plato de laatste voorselectieronde. Daarna zullen dertig tot veertig kandidaten in ‘speeddates’ op 12 en 15 december alles moeten geven om hun beste prestatie neer te zetten.

Waar andere talentenjachten slechts één winnaar kennen, maakt Talentenregio  twaalf winnaars gelukkig.  Zij worden vrijwel direct ingezet op aansprekende opdrachten bij verschillende gemeenten. Ondertussen krijgen ze op verschillende manieren ondersteuning in zowel hun persoonlijke als in hun loopbaan ontwikkeling.

 

Artikel delen: