Regio Politie Persberichten van zaterdag 3 december 2011

 

Twee mannen aangehouden voor koperdiefstal

 

 

Hardenberg – Op zaterdagochtend 3 december zijn op de Anerweerdweg in Holthone, gemeente Hardenberg, twee mannen van 28 en 27 jaar uit Slagharen en Dedemsvaart aangehouden voor diefstal cq. heling koperdraad. De mannen vielen op omdat zij in hun auto reden zonder verlichting aan. In de auto trof de politie een grote hoeveelheid koperdraad aan. De twee mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal cq. heling van koper en overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten.

Inbraak in winkel

 

Genemuiden – Tussen donderdagmiddag 1 december 17.15 uur en vrijdagochtend 2 december 07.45 uur is er bij een winkel aan de Karst de Langestraat ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te verbreken. Er zijn meerdere goederen weggenomen, te denken valt aan handgereedschappen en elektrische gereedschappen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Heeft u iets gezien wat te maken kan hebben met deze inbraak dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0908844 en te vragen naar politieteam Horst en Waterland.

 

Tractorbestuurder staandegehouden voor rijden onder invloed

 

Giethoorn – Op zaterdagochtend 3 december is op de Blokzijlseweg een 17-jarige tractorbestuurder uit de gemeente Steenwijkerland staandegehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Gezien het late tijdstip werd de tractorbestuurder gecontroleerd. Bij de ademanalyse blies hij 440 ug/l. Zijn rijbewijs in ingevorderd en de bestuurder is thuisgebracht.

(2011106611)

 

41-jarige man aangehouden voor bedreiging

 

Sint Jansklooster – Op vrijdagavond 2 december is op de Van Ommenstraat een 41-jarige man uit Sint Jansklooster aangehouden wegens het bedreigen van een 68-jarige man uit Sint Jansklooster. Tussen de twee mannen bestaat al langere tijd een conflict. De 41-jarige man is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

 

 

Insluipster aangehouden in woning

 

Kampen – Op vrijdagmiddag 2 december is in een woning aan de Greenterweg een 44-jarige vrouw uit Lelystad aangehouden wegens poging diefstal. De vrouw werd door een dochter van de bewoonster aangehouden in de woning. Zij had gezien dat er iemand die zij niet kende de woning van haar moeder in liep. Hierop besloot zij er achter aan te gaan. De 44-jarige vrouw is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

 

 

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

 

Zwolle – Op vrijdagochtend 2 december is op de Kamperstraat van een 26-jarige Zwollenaar zijn rijbewijs ingevorderd. De man, die een beginnende bestuurder is, reed slingerend over de weg en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij de ademanalyse blies de man 560 ug/l.

 

 

Scooterrijder gewond na val

 

Zwolle – Op vrijdagochtend 2 december is op het Groot Wezenland een 67-jarige scooterrijder uit Zwolle gewond geraakt aan zijn hoofd na een val. De man week uit voor een fietser en kwam daarbij ten val. De 67-jarige man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

 

 

21-jarige man ernstig gewond bij steekpartij

 

Zwolle – Op vrijdagavond 2 december even na 19.00 uur is een 21-jarige man uit IJsselmuiden ernstig gewond geraakt bij een steekpartij. De man werd door een nog onbekende man met een nog onbekend voorwerp gestoken in zijn buik en borst. Het slachtoffer is aangetroffen op de Melkmarkt waarna hij door ambulancepersoneel met de ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. Van de verdachte ontbreekt nog ieder spoor. De politie heeft een grootscheepse zoektocht opgezet naar de verdachte. De Voorstraat, Melkmarkt, de Tijlspasage en de Melkmarktsteeg zijn anderhalf uur afgesloten geweest in verband met nader sporenonderzoek. Het is nog onduidelijk waarom en waar exact de man is neergestoken. Mocht u iets gezien hebben wat te maken kan hebben met deze steekpartij dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

 

Twee mannen aangehouden voor rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en bedreiging

 

Zwolle – Op vrijdagavond 2 december is op de Burgemeester Roelenweg een 39-jarige autobestuurder uit Drachten staandegehouden voor rijden onder invloed van alcohol, het rijden zonder rijbewijs en het twee keer door rood licht rijden. Eveneens viel hij zijn ex-vriendin lastig. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 24-jarige bijrijder uit Emmen is aangehouden voor bedreiging. De man had eerder die ochtend een 28-jarige man uit Zwolle bedreigd met een mes. Het mes werd aangetroffen in de auto en is in beslag genomen. Ook de 24-jarige man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

 

 

Inbraak bij bedrijf

 

Dedemsvaart – Tussen donderdag 1 december 22.00 uur en vrijdagochtend 2 december 06.00 uur is er bij een bedrijf aan de Moerheimstraat ingebroken. Men is het pand binnen gekomen door een ruit te forceren. Uit het pand is vermoedelijk niks weggenomen. De politie heeft deze inbraak in onderzoek.

 

 

Man gewond bij eenzijdige aanrijding

 

Balkbrug – Op vrijdagavond 2 december is op de Hoogeveenseweg een 38-jarige automobilist uit de gemeente Hardenberg lichtgewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. De man is vermoedelijk in een bocht rechtdoor gereden en heeft vervolgens twee bomen geraakt waarna hij in een weiland tot stilstand is gekomen. De 38-jarige man is ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

 

Inbreker aangehouden

 

Deventer – Op vrijdagochtend 2 december is er op de Harderwijkerstraat een 42-jarige inbreker uit Nieuwegein aangehouden. De man had even daarvoor bij een pand aan de Harderwijkerstraat proberen in te breken. Toen de politie arriveerde was de man nog aanwezig bij het pand. Hij kon uiteindelijk aangehouden worden op de parkeerplaats van het pand. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

 

 

Winkeldief aangehouden

 

Deventer – Op vrijdagavond 2 december is op de Flora een 53-jarige Deventenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man had geprobeerd enkele goederen weg te nemen zonder ervoor te betalen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een winkelverbod gekregen van één jaar. Daarnaast wordt de financiële overlast op de winkelier verhaalt op de verdachte en moet hij een bedrag van €151,- betalen (SODA). 

 

 

39-jarige automobiliste gewond bij kop-staart-aanrijding

 

Bathmen – Op vrijdagavond 2 december is op de A1 een 39-jarige automobiliste uit Amsterdam gewond geraakt bij een aanrijding. Een 40-jarige bestuurder uit Amsterdam zag het voertuig wat voor hem reed en bestuurd werd door een 41-jarige man uit Enschede te laat en reed dit voertuig van achteren aan. Bij deze aanrijding is de inzittende van de auto die bestuurd werd door de 40-jarige Amsterdammer gewond geraakt. Zij is met onbekend letsel met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer.

 

 

Mishandeling na verkeersconflict

 

Deventer – Even na middernacht is op zaterdagochtend 3 december op de Overstichtlaan een 23-jarige autobestuurder uit de gemeente Voorst meerdere malen geschopt en geslagen door een andere automobilist. Op de Lebuinuslaan kwam een zwarte BMW achter de auto van de 23-jarige autobestuurder rijden. Deze zwarte BMW reed met een zeer hoge snelheid en moest vol in de remmen. Vervolgens probeerde hij op meerdere manieren de auto van de 23-jarige man in te halen. Via een busstrook lukte het de man om in te halen. Nadat de 23-jarige autobestuurder was ingehaald, stopte de bestuurder van de zwarte BMW de auto en liep op de 23-jarige bestuurder af. Zonder iets te zeggen greep de man de 23-jarige bestuurder vast en deelde hem een vuistslag uit in zijn gezicht. Vervolgens kreeg hij nog enkele klappen en trappen in zijn gezicht. Vervolgens stapte de man weer in zijn zwarte BMW en reed met hoge snelheid weg in de richting van de wijk Platvoet. De 23-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze mishandeling en naar personen die aanslaan op het signalement van de verdachte. Het betreft een getinte slanke man van circa 20 jaar oud, circa 1.70 meter lang, met zwart kort gedekt haar. Hij droeg

Een wit t-shirt en een donkerkleurige broek. De man reed dus in een zwarte BMW cabriolet. Heeft u meer informatie dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

 

 

Man aangehouden voor belediging

 

Deventer – Op zaterdagochtend 3 december is op de Brink een 17-jarige Deventenaar aangehouden voor belediging. De 17-jarige man uit Deventer vond het nodig om de dienstdoende politiemedewerkers te beledigen en is hiervoor aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

 

 

42-jarige Deventenaar aangehouden bij inbraak

 

Deventer – Op zaterdagochtend 3 december is op de Eleonorastraat een 42-jarige man uit Deventer aangehouden voor inbraak. De man had even daarvoor ingebroken bij een pand aan de Karel de Grotelaan. De man had inbrekersgereedschap bij zich, dit is in beslag genomen. Het is nog onduidelijk wat er weggenomen is bij de inbraak. De politie heeft de zaak in onderzoek. De 42-jarige man is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

 

 

26-jarige man aangehouden voor baldadigheid

 

Deventer – Op zaterdagochtend 3 december is op de Zandpoort een 26-jarige man uit de gemeente Emmen aangehouden voor baldadigheid. De man probeerde de banden van een opvallende politieauto leeg te laten lopen. Hierop is de man aangehouden en is hij overgebracht naar het politiebureau.

 

 

Rijbewijs ingevorderd van bestuurder onder invloed

 

Raalte – Op vrijdagavond 2 december is op de Acacialaan een 47-jarige autobestuurder staandegehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder reed slingerend over de weg. Uit de ademanalysetest bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 600 ug/l waarop zijn rijbewijs is ingevorderd.

 

 

Artikel delen: