Brandweer Dalfsen controleert op kerstversiering

DALFSEN – Ook dit jaar controleert Brandweer Dalfsen op kerstversieringen. In de periode van 14 t/m 24 december 2011 worden horecagelegenheden, kinderopvangcentra, scholen, kerken en kerkelijke instellingen gecontroleerd. Het doel van deze controles is het vergroten van het brandveiligheidbewustzijn en het verantwoordelijkheidsgevoel bij ondernemers.  

De controleurs bestaan uit beroepsmedewerkers van de brandweer en speciaal opgeleide vrijwillige brandweermensen van de drie brandweerposten in de gemeente Dalfsen (Lemelerveld, Nieuwleusen en Dalfsen).

Zaken waar ze op letten zijnonder meer de brandvertragendheid van versieringen, de plaats van kerstbomen, de bereikbaarheid en bruikbaarheid van nooduitgangen en de keuring en bereikbaarheid van brandblusmiddelen.
De brandweer Dalfsen is een behulpzame en deskundige organisatie. De controle op de kerstversieringen past dan ook binnen deze waarden. Uit ervaring van voorgaande jaren blijkt dat ondernemers, schoolleiding, medewerkers van zorginstellingen en kosters van kerken de adviezen waarderen. Door een
gezamenlijke aanpak komen we op een hoger brandveiligheidniveau. De adressen die door de brandweer worden gecontroleerd hebben inmiddels een brief gehad waarin de
controles worden aangekondigd. Naast deze brief hebben zij ook een folder ontvangen “Feestversiering? Het kan en moet veilig!” Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website www.dalfsen.nl/brandweer.

Artikel delen: