Regio Politie Persberichten van donderdag 8 december 2011

 

 

Diefstal uit geparkeerde personenauto’s

 

Ommen – Twee inwoners uit Barcelona, hebben woensdag 7 december aangifte gedaan van diefstal uit hun geparkeerde personenauto’s. De wagens stonden nabij de internationale school aan de Kasteellaan. Bij de ene auto werd de achterruit ingeslagen en bij de andere auto een zijraam. Weggenomen werd een geldbedrag. De omvang van de schade aan de personenauto’s is onbekend.

Bestuurder bromscooter aangehouden

 

Steenwijk – Woensdagavond 7 december is op de Burgemeester Voetelinkstraat een 16-jarige bromfietser uit Steenwijk aangehouden voor verzet. Hij heeft geen rijbewijs en kon zich niet legitimeren omdat hij zijn ID niet bij zich had. Toen hem daarvoor proces-verbaal werd aangezegd reageerde hij recalcitrant en weigerde aan de afwikkeling mee te werken. Hierop werd hij aangehouden, waarbij hij zich verzette. Hij werd geboeid naar het politiebureau gebracht. In de loop van de avond werd hij na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt voor bovenstaande feiten proces-verbaal opgemaakt.

 

 

 

Huisverbod voor Zwollenaar

 

Zwolle – Op woensdag 7 december heeft een 49-jarige Zwollenaar een huisverbod uitgereikt gekregen. De man had eerder een 44-jarige vrouw uit Zwolle bedreigd, geslagen en geschopt. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Voor zowel de man als de vrouw wordt een passend hulpverleningstraject opgestart.

 

 

Winkeldievegge aangehouden

 

Zwolle – Op woensdagmiddag 7 december is in een winkel aan de Bisschop Willebrandlaan een

27-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden. De vrouw had geprobeerd vlees weg te nemen zonder te betalen.

 

 

Man lichtgewond bij aanrijding

 
Zwolle – Op woensdagmiddag 7 december op de Ceintuurbaan een 30-jarige autobestuurder uit Zwolle lichtgewond geraakt bij een aanrijding met nog twee voertuigen. Voor de verkeerslichten stond een lange rij met auto’s. Door nog onbekende oorzaak zag een bestuurder de rij  te laat waardoor hij tegen de auto voor hem botste en deze weer op de auto daarvoor. De 30-jarige Zwollenaar klaagde over nekklachten en is uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. De overige bestuurders hadden geen letsel.

 

 

Man beroofd van tablet pc

 

Getuigenoproep

 

Zwolle – Op donderdagochtend 8 december is rond 00.45 uur op de Zuiderkerkstraat een 21-jarige man uit Arnhem beroofd van zijn tablet pc. De man werd vastgepakt door een onbekende man. Een andere man maakte zijn tas open en haalde zijn tablet eruit. Het slachtoffer kreeg ook nog twee klappen in zijn gezicht. Hier hield hij een bloedneus aan over. Vervolgens is hij aan de kant geduwd en gingen de twee mannen er op de fiets vandoor in de richting van de Van Karnebeekstraat. De twee mannen hadden zwarte kleding aan en voerden geen licht op de fiets, en één fiets had geen bagagedrager. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen van deze beroving en verzoekt hen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

 

 

23-jarige fietser gewond bij val

 

Zwolle – Op donderdagochtend 8 december is rond 04.00 uur op de Schumannlaan een 21-jarige fietser uit Zwolle gewond geraakt bij een val. De man kwam nog door onbekende oorzaak ten val en liep een hoofdwond op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

 

15-jarige jongen aangehouden op verdenking diefstal snorfiets

 

Zwolle – Op woensdagochtend 7 december is aan De Geul een 15-jarige Zwollenaar aangehouden wegens betrokkenheid bij de diefstal van een snorfiets op zondagmiddag 4 december aan de Beeldsnijderstraat. De jongen is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. 

 

 

 

Aangehouden voor hennepbezit

 

Deventer – Op de Margijnenenk is woensdagmiddag 7 december een 39-jarige Deventenaar aangehouden met 8 kilo hennep in zijn auto. Zijn aandacht werd getrokken omdat hij ongeoorloofd zat te telefoneren. Bij staandehouding hiervoor werd een sterke hennepgeur in de auto waargenomen. De man was in het bezit van een groot geldbedrag. Zijn auto, de hennep en het geld werden inbeslaggenomen. Ook zijn woning werd doorzocht. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Aangehouden voor winkeldiefstal

 

Deventer – Woensdagmiddag 7 december is een 15-jarige meisje uit Deventer door personeel aangehouden voor winkeldiefstal en aan de politie overgedragen. Uit een grootwinkelbedrijf aan de Korte Bisschopsstraat nam zij kleding weg, zonder die aan de kassa af te reken. Bij haar werden ook nieuwe kledingstukken aangetroffen uit andere zaken in Deventer. Bij haar aanhouding maakte zij de nodige stennis in de richting van het winkelpersoneel. Na verhoor werd zij in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Snelheidscontrole Lemelerweg

 

Luttenberg – Op de Lemelerweg voerde de politie op woensdag 7 december een snelheidscontrole uit. Twaalf bestuurders kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u.

 

 

“Politie.nl’  nu ook voor smartphones

 

Lancering speciale politie app

 

De Nederlandse politie heeft een gratis applicatie gemaakt voor bezitters van smartphones. Via de app “Politie.nl” kan snel contact worden gelegd met de politie. Foto’s en filmpjes van ernstige misdrijven kunnen direct naar de politie worden verstuurd. Daarnaast is het mogelijk om via de smartphone Amber Alert, Burgernet en politienieuws te volgen.

 

Sneller in contact met de politie

In de app is te zien waar hetdichtstbijzijnde politiebureau ligt. Door middel vaneen druk op de knop kan contact gelegd worden met het alarmnummer 112 of het landelijke politienummer 0900-8844. Via het alarmnummer 112 komen politie, brandweer of ambulance meteen in actie. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende politiezaken.

 

Foto’s direct uploaden

Verder is het  mogelijk om beeldmateriaal van een ernstig misdrijf direct naar de politie te uploaden. Dat gebeurt snel en zonder tussenkomst van een pc, laptop of geheugenkaartje.
Het getuigenmateriaal komt dan rechtstreeks terecht bij het juiste politiekorps. Want hoe eerder de politie op de hoogte is, hoe groter de kans dat daders gepakt kunnen worden.

 

Uiteraard belt een getuige eerst 112 om te melden dat er sprake is van een spoedsituatie.

Via de app kan de gebruiker vervolgens de fotomodus aan te zetten en direct gaan fotograferen. De adressering aan de politie wordt automatisch ingesteld. Op die manier hoeft de gebruiker geen website of e-mailadres meer op te zoeken en in te vullen.Bij het insturen van het foto- of filmmateriaal worden naam, telefoonnummer, e-mailadres, locatiegegevens en een beschrijving gevraagd. Deze gegevens worden gebruikt om de beelden naar het juiste politiekorps te sturen en om eventueel nader contact opnemen met de verzender. De beelden komen vervolgens op een beveiligde server van de politie terecht. Deze functionaliteit sluit overigens aan op de landelijke campagne: ‘Pak de overvaller, pak je mobiel’.
Ziewww.nederlandveilig.nl

 

 

Amber Alert, Burgernet en politienieuws volgen

Met de app zijn ook het politienieuws, Amber Alert en Burgernet eenvoudig te volgen.
AmberAlertis het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen. Door te klikken op de foto van een vermiste minderjarige, krijgt de gebruiker meteen het Amber Alert bericht in beeld.
Burgernetis een nieuw samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

Daarnaast kan de gebruiker ook het landelijkpolitienieuwsontvangen. Met een simpele instelling is zelfs het lokale politie nieuws te volgen, bijvoorbeeld alleen het politienieuws uit de woon- of werkomgeving van de gebruiker van de smartphone.

 

Voor iPhone en Androïd toestellen

De app ‘Politie.nl’ is geschikt voor iPhone, iPad en mobiele telefoons met het besturingssysteem Androïd. Vanzelfsprekend wordt deze applicatie de komende tijd verder doorontwikkeld.
De politie app is tot stand gekomen in samenwerking met het bedrijf Firm-IT

 

Artikel delen: