Waakhonden gaan actie voeren

RTV-Oost en Willy weten te melden dat journalisten van o.a. de Stentor en TC-Tubantia bereid zijn om actie te gaan voeren voor een betere CAO. Jarenlang kregen de journalisten er geen cent bij en ook nu lopen de onderhandelingen weer op niets uit.

Volgens woordvoerder De Jongh van het actiecomité van de TC Tubantia is het nu genoeg geweest en is de kwaliteit van de journalistiek in het geding!

Het is nog niet bekend hoe de acties er uit gaan zien maar de rakkers beloven de lezers zoveel mogelijk te ontzien. Wellicht komt de krant uit ‘in grijstinten’ en worden er spandoeken opgehangen bij de redacties. Als gast-reporter van DalfsenNet vindt dat geen actie-voeren! Ik lees wel vaker een krant die om één of andere reden ‘in grijstinten’ van de pers gekomen is en ik rijd dagelijks langs tientallen wapperende spandoeken waar ik geen drol op uit doe.

De krant is de waakhond van de democratie. Dat was altijd zo en zou ook altijd zo moeten blijven. De laatste jaren rommelt het in krantenland en dat is naar mijn mening goed merkbaar aan de kwaliteit van de artikelen en de opzet van de kranten. Hoge omes die veel centjes verdienden en elk jaar wél meer kregen bedachten plannetjes om de kranten te redden.

Om de een of andere reden werkten die plannetjes niet en werd er maar weer een journalist gedumpt om de kosten te dekken…. Hoge omes geven namelijk zelden toe dat ze zélf fout zaten maar verdwijnen wel met een lekkere bonus van het toneel! De journalisten pikken het gewoon… Nu ‘dreigen’ ze met een spandoekje op de redacties… Wie gaat daar wakker van liggen?

Als je actie wil voeren kom je met een krant in wit-tinten, gooi je de website op zwart en geef je de directie aan bij de dierenpolitie (1-1-4 redt een dier) omdat ze de waakhond monddood willen maken!

Hoge omes vangen veel winst

Artikel delen: