Regio Politie Persberichten van vrijdag 9 december 2011

 

 

Inbraak bij sportcomplex

 

Heino – In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 december is ingebroken bij een sportcomplex aan de Stationsweg. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 00.30 uur en 10.00 uur. Vermoedelijk is of zijn de dader(s) binnengekomen door een raam te forceren. Er zijn diverse goederen weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Naar de inbraak wordt een onderzoek ingesteld.

 

Ingesloten na huiselijk geweld

 

Steenwijk – Donderdagavond 8 december is een 22-jarige man uit Steenwijk aangehouden en ingesloten voor huiselijk geweld. Hij mishandelde zijn moeder en zusje. Hij kreeg een huisverbod. Voor de hulpverlening werd het Steunpunt Huiselijk Geweld ingeschakeld. Tegen de Steenwijker wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Aangehouden voor diefstal en vernieling fiets

 

Steenwijk – Voor diefstal en vernieling van een fiets op de Markt zijn donderdagmiddag 8 december drie jongens uit de gemeente Steenwijkerland (14 en 16 jaar) aangehouden. De fiets is eigendom van een 21-jarige Steenwijker. Na verhoor is het drietal in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Diefstal compleet uitlaatsysteem

 

Zwolle – Een 23-jarige automobilist uit Zwolle heeft aangifte gedaan van diefstal van een compleet uitlaatsysteem. Het systeem werd in de nacht van woensdag 7- op donderdag 8 december gedemonteerd van zijn in de Plattenborgstraat geparkeerde bestelbus. Hoe de diefstal ongezien heeft kunnen plaatsvinden is vooralsnog niet duidelijk. De waarde van de weggenomen goederen is onbekend. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld.

 

 

Doorrijden na een stopteken

 

Zwolle – Een 28-jarige automobilist uit Zwolle is op donderdagavond 8 november aangehouden voor het negeren van een stopteken. Op meerder plaatsen in Zwolle werden verkeerscontroles gehouden. Zo ook op de Middelweg. Nadat ook de verdachte een stopteken had gekregen, bracht hij zijn voertuig niet tot stilstand maar ging er vandoor. Hij werd door een politiemotor gevolgd met blauw zwaailicht en een permanent transparant stopteken. Ondanks dat de verdachte zag dat hij gevolgd werd gaf hij geen gehoor aan het stopteken. Hij voerde de snelheid van zijn auto zelfs op tot boven de 100 kilometer per uur. Uiteindelijk gaf de man de moed op en bracht hij zijn auto tot stilstand op de Bisschop Willebrandlaan. De bestuurder, bij wie alcoholgebruik werd vastgesteld, werd overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 610 ug/l. en bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. In afwachting van zijn verhoor werd de man ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

 

 

Ingesloten na bedreiging politieman

 

Deventer – Een 23-jarige Deventenaar is donderdagmiddag 8 december aangehouden voor bedreiging met de dood. Nadat hij, in het kader van verkeerstoezicht, op de Kosterstraat was gecontroleerd bedreigde hij een motoragent woordelijk met de dood. De aangehouden man is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Aangehouden voor winkeldiefstal

 

Deventer – In de Korte Bisschopstraat is donderdagmiddag 8 december een 17-jarige jongen uit Holten aangehouden voor winkeldiefstal. In en grootwinkelbedrijf nam hij een USB-stick en pennen weg zonder die aan de kassa af te rekenen. Hij bekende ook in andere Deventer zaken spullen te hebben weggenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

 

Deventer – Donderdagvond 8 december zijn twee mannen uit Deventer (16 en 19 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen personen. Bij een school aan de Ludgerstraat mishandelden zij een 40-jarig vrouwelijk personeelslid dat hen wilde wegsturen omdat zij zich misdroegen en naar binnen wilden. De vrouw raakte zodanig zwaar gewond dat zij zich onder doktersbehandeling moest laten stellen. De vrouw werd grof beledigd, met een vuist tegen haar hoofd geslagen en in haar buik getrapt. Zij was enige tijd buiten bewustzijn. Het tweetal was de toegang van de school, waar een schoolfeest voor genodigde scholieren werd gehouden, ontzegd. Zij zijn ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Aangehouden met gestolen kentekenplaat

 

Deventer – Vrijdagmorgenvroeg 9 december werd op de Deventerweg een 23-jarige Deventenaar aangehouden. Bij controle werd in zijn auto werd een gestolen kentekenplaat van een auto uit Deventer aangetroffen. In afwachting van zijn verhoor is de man ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Artikel delen: