Magere overwinning USV op Ulu Spor FC

Nieuwleusen. Gemeten aan het aantal kansen had de overwinning van USV op Ulu Spor FC veel hoger uit moeten vallen. Nu bleef het slechts bij een 4-1 zege op de hekkensluiter uit Zwolle.

Het begon allemaal zo mooi op sportpark Hulsterlanden. In de 2e minuut zette Sander Schaeffer na een prima assist van Valentijn Vogelzang de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong. Met vlotte combinaties bleef USV het spel na deze vroege openingstreffer dicteren maar het goede voorbereidende werk strandde vaak in schoonheid in het strafschopgebied van Ulu Spor FC. In de 21e minuut kregen de blauwwitten via een strafschop een unieke mogelijkheid om de marge te vergroten maar Roland Truggelaar vond doelman Harun Cetin bij zijn te zwak ingeschoten bal op zijn weg. Op slag van rust werd het toch 2-0. Rick Timmerman bediende de uitblinkende Aaron voor ’t Hekke op maat die dit buitenkansje niet aan zich voorbij liet gaan.
Pal na de pauze was het wederom Aaron voor ’t Hekke die de hoofdrol opeiste. Hij zette vanaf de linkerflank prima voor en Roland Truggelaar kopte doeltreffend in, 3-0. Door een slordigheid in de USV defensie kon Samer Popalziy vier minuten later een doelpunt voor Ulu Spor FC laten aantekenen, 3-1. Maar hierna was het weer USV dat de klok sloeg. Sander Schaeffer bekroonde zijn verdienstelijke optreden in de 71e minuut met een tweede treffer, 4-1. Roland Truggelaar was dit keer de aangever. Ook na deze vierde goal kwamen de gastheren nog vele keren in kansrijke positie in het strafschopgebied van de Zwollenaren maar dat leverde geen doelpunten meer op.
Het team van coach Joshua Nijlant kan nu op winterreces en sluit met een tweede plaats in de rangschikking en een periodetitel op zak het eerste deel van het seizoen prima af.