Minder centjes voor ‘O van Overijssel’

De Stentor weet te melden dat de organisatie van ‘De O van Overijssel’ minder subsidie krijgt dan in eerste instantie beloofd was door de provincie. Reden: men heeft niet gerealiseerd wat men beloofd had en men heeft wat dingen gewijzigd zonder de provincie op de hoogte te stellen!

Als gastreporter van DalfsenNet vindt de subsidie à 133.918,18 (inclusief btw) nog steeds 135.000 euro teveel!

De Overijsselse PVV zag het liefst dat al het geld teruggevorderd zou worden van ‘dit clubje oude hippies met roepnaam SLeM’! Het zou namelijk gaan om ‘gebakken lucht’.

De PVV schreef in haar vragen aan Gedeputeerde Staten dat het om een volledig mislukt project ging. “Het project de “O van Overijssel” was sowieso al gebakken lucht maar dit clubje oude hippies met roepnaam SLeM maakt het wel erg bont. De PVV stelt vast dat alle beloften uit een sprookjesboek komen en dat de werkelijkheid lelijker is dan de heks van Hans en Grietje. De enige die er goed van eet is het Clubje SLeM zelf.” aldus de PVV.

De Overijsselse PVV is van mening dat SleM (en haar eigenaren) verantwoordelijk zijn voor alle kosten van het mislukte project en dat het geld bij hen terug te vorderen is. Bij dergelijke organisaties zou veel kritischer gekeken moet worden alvorens tot subsidie verstrekking overgegaan wordt. Verder zou de PVV graag zien dat Overijssel de overige provincies informeert over de ervaringen met SleM en hen vervolgens op te roepen om geen zaken meer te doen met SLeM.

De gemeente Dalfsen betaalde in het verleden (net als veel andere gemeenten) een paar duizend euro aan het project ‘O van Overijssel‘. Hebben die gemeenten nu ook het lef om centjes terug te vragen?

 

Artikel delen: