Opbrengst Nationale Oogcollecte

DALFSEN – Van 28 november t/m 3 december zijn collectanten op pad geweest voor de Nationale Oogcollecte. Zij hebben geld ingezameld voor projecten voor blinden, slechtzienden en mensen met een oogaandoening.

In Dalfsen hebben de collectanten in totaal € 2335.26 opgehaald.

Besteding van de opbrengst
De opbrengst van de Nationale Oogcollecte wordt besteed aan twee projecten. Het eerste project richt zich op oorzaken en behandeling van leeftijdgebonden macula degeneratie (slijtage van het netvlies). In het tweede project staat maatschappelijke participatie door blinde en slechtziende mensen met een verstandelijke beperking centraal. Het gebruik van moderne informatietechnologie, zoals e-mailen, chatten, twitteren, pinnen, online bestellen of bankzaken regelen is voor hen niet vanzelfsprekend. Het FabLab wil daar verandering in brengen. Dit IT-ontwikkelcentrum biedt mensen met een meervoudige beperking IT-oplossingen die voor hen op maat gemaakt zijn. Daarmee zijn zij erg geholpen in hun dagelijks leven.

Collectant gemist?
Heeft u de collectant gemist? U kunt alsnog mensen met een visuele beperking helpen door uw bijdrage over te maken op bankrekeningnummer 37.83.43.386 t.n.v. de Nationale Oogcollecte in Doorn.

De Nationale Oogcollecte is een initiatief van Bartiméus Sonneheerdt en het Oogfonds.
Meer informatie: www.oogcollecte.nl

Artikel delen: