Verkiezing Duurzaamste Gemeente

DALFSEN – AMERSFOORT – De gemeente Dalfsen is genomineerd voor het beste Duurzaamheidsplan, met het initiatief van Nieuwleusen Synergie. Nieuwleusen Synergie is een initiatiefgroep die voor het dorp Nieuwleusen en omgeving duurzame initiatieven ontwikkelt.  Nieuwleusen Synergie wordt ondersteund door de gemeente Dalfsen. Juryvoorzitter Herman Wijffels maakt winnaars bekend bij  de Verkiezing Duurzaamste Gemeente Prijs, het beleeft zijn eerste editie.

GDF SUEZ, FD Networks en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten reiken op woensdag 14 december aanstaande voor het eerst de Duurzaamste Gemeente Prijs uit, dat plaatsvindt in de Rijtuigenloods te Amersfoort.
Tijdens een feestelijke prijsuitreiking maakt juryvoorzitter Herman Wijffels – hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit van Utrecht – bekend welke gemeente in Nederland op het gebied van duurzaamheid het meest vooroploopt en worden de beste gemeentelijke initiatieven van 2011 in de categorieën Project, Plan en Beleid beloond.
Maar liefst 61 gemeenten hebben zich met in totaal 98 inzendingen aangemeld, zie  voor de gehele lijst. Tijdens de prijsuitreiking geven vooraanstaande sprekers hun visie op duurzaamheid. Met voorbeelden die inspireren, tot de verbeelding spreken en navolging verdienen. Het gehele programma is ook via een live stream te volgen. Dalfsen maakt hier dus zeer grote kansen.

Artikel delen: