Wie wil een Rustpunt in het buitengebied?

DALFSEN – Woont u in het buitengebied in de buurt van een fiets- of wandelroute? En lijkt het u wel wat om mensen mee te laten genieten van het prachtige buitengebied van Dalfsen? Dan kunt u misschien een Rustpunt inrichten. Een Rustpunt is een plek waar wandelaars en fietsers kunnen pauzeren. Ze treffen er een tafel en twee banken aan en voorzieningen waarmee ze zelf koffie, thee en limonade kunnen bereiden.

Elektrische fietsen kunnen tussentijds even worden opgeladen en toiletbezoek is mogelijk. Voor dit alles betalen de bezoekers een vrijwillige bijdrage. Rustpunten zijn duidelijk herkenbaar aan het rustpuntbord, in eiken palen gevat en alleen geopend als het bord “open” aanwezig is.

Bij de beoordeling wordt onder meer gekeken naar de volgende criteria:

  • 1. Ligging aan een wandel of fietsroute in het buitengebied.
  • 2. Passend bij de bestemming.
  • 3. Spreiding: niet te dicht bij elkaar, minimale afstand tot horecagelegenheid, (want die luu moeten ook een boterham verdienen)
  • 4. Bij nagenoeg gelijke situatie zal degene die zich als eerste heeft aangemeld, voorrang krijgen. Er is een maximum aantal van 12 Rustpunten dat kan worden gerealiseerd, dus reageer snel.

Meer informatie over Rustpunten is te vinden op de website www.rustpunt.nu.

Aanmelden

Lijkt het u leuk om een Rustpunt te zijn voor fietsers en wandelaars? En wilt u ook meedoen?
Aanmelden kan voor 31 december 2011 via info@rustpunt.nu.

Artikel delen: