NL DOET geeft extra impuls, ook in Dalfsen

DALFSEN – Wethouder Maurits Von Martels roept maatschappelijke organisaties, waar vrijwilligers actief zijn en waar vrijwilligers extra nodig zijn, op om hun klus(sen) aan te melden op NL DOET.Op 16 en 17 maart 2012 organiseert het Oranje Fonds weer NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Organisaties die zich voor 11 januari 2012 aanmelden, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage van het Oranje Fonds om klusmaterialen te kopen. Graag brengt wethouder Von Martels deze actie onder uw aandacht.

 

NL DOET geeft ieder jaar weer een extra impuls aan vrijwillige inzet voor maatschappelijke doelen. Het succes van NL DOET is het grootst als zoveel mogelijk maatschappelijke organisaties hun klus(sen) aanmelden. Alle organisaties in onze gemeente waar vrijwilligers al actief zijn of extra nodig zijn, kunnen meedoen; verzorgingstehuizen, peuterspeelzalen, basisscholen, scouting, sportverenigingen, jongerencentra, kinderboerderijen, dorpshuizen, enz. Wethouder Von Martels: “Vrijwilligers zijn actieve burgers die belangrijk zijn voor de samenleving. Samen actief zijn op vrijwillige basis is goed om de sociale cohesie tussen mensen te versterken. Zonder inzet van vrijwilligers zou in Dalfsen veel minder gebeuren. Het leuke van vrijwilligerswerk is dat je vaak totaal andere dingen doet dan in je dagelijkse baan.”

Belangstellenden kunnen voor meer informatie kijken op: www.nldoet.nl.

Wanneer u als organisatie een klus hebt aangemeld, wilt u dit dan ook aan de gemeente Dalfsen laten weten? Misschien komt de wethouder dan wel langs om een steen(tje) bij te dragen.

 

Artikel delen: