Sterabonnement online verkrijgbaar

DALFSEN – Aanschaf sterabonnementen vanaf 1 januari thuis mogelijk via nieuwe webshop van Syntus. Vanaf januari 2012 is het mogelijk om een maand- of jaarsterabonnement te kopen in de webshop van Syntus. Papieren sterabonnementen zijn dan in heel Nederland niet meer te koop bij bijvoorbeeld postkantoren of andere winkels. Landelijk hebben reizigers voortaan de keuze uit verschillende alternatieven; het sterabonnement als zichtkaart, Altijd Korting op de persoonlijke OV-chipkaart en het beperkt geldige ‘verchipte’ sterabonnement. Bij Syntus zijn de eerste twee alternatieven geldig.

 

Reizen met meerdere vervoerders doe je met een sterabonnement als zichtkaart
Het sterabonnement dat gebruikt kan worden als zichtkaart is voortaan eenvoudig te koop via de webshop van Syntus. De klant krijgt het abonnement, in de vorm van een pasje, zonder extra kosten thuis gestuurd. Op vertoon van het pasje, samen met de persoonlijke OV-chipkaart, kan er gereisd worden. Het sterabonnement als zichtkaart is geldig bij alle vervoerders in en rondom het vervoersgebied van Syntus. De vervoerders Connexxion, Breng of Qbuzz verkopen sterabonnementen die op de persoonlijke OV-chipkaart geplaatst worden. De reiziger kan dan in- en uitchecken met de OV-chipkaart. Dit ‘verchipte’ abonnement is niet geldig bij Syntus, Arriva en Veolia in Limburg.
Reizigers die met meerdere vervoerders reizen zoals de combinatie Connexxion-Syntus,  Syntus-Qbuzz maar bijvoorbeeld ook Arriva-Breng, wordt daarom geadviseerd te reizen met een sterabonnement als zichtkaart. Reizigers hoeven niet twee verschillende sterabonnementen te kopen om te kunnen reizen met verschillende vervoerders.
Altijd Korting is een nieuw product voor op de persoonlijke OV-chipkaart. Met Altijd Korting krijgt een reiziger 20% korting op de ritprijs, ook in de spits. Voor scholieren is de korting 40%. Altijd Korting is te koop voor € 16,50 per maand of € 165,- per jaar.

Artikel delen: