Regio Politie Persberichten woensdag 14 december 2011

 

Getuigenoproep overval

Zwolle – Op de Twistvlietweg, ter hoogte van de kruising met de Bachlaan, heeft dinsdagavond 13 december tussen 19.30 en 19.45 uur een overval plaatsgevonden op een pizzakoerier. De 17-jarige pizzakoerier uit Zwolle reed op zijn scooter vanuit de richting Twistvlietbrug, toen er ineens drie jongens/mannen voor hem sprongen. De drie bedreigden hem met een vuurwapen of iets wat daar sterk op leek.

 

Hij werd gedwongen zijn geld af te geven. Daarna gingen de daders er met de buit vandoor richting Klooienberglaan. De politie heeft meteen een uitgebreid onderzoek in de wijk Holtenbroek gedaan naar de overvallers en het wapen, maar tot op heden heeft dit geen resultaat opgeleverd. Men komt graag in contact met eventuele getuigen van de overval of mensen die net voor dit tijdstip drie mannen, die voornamelijk donkere kleding droegen, hebben gezien bij het elektriciteitshuisje aldaar net voorbij de werkzaamheden die hier uitgevoerd worden. Zij worden verzocht contact met de politie op te nemen via 0900-8844.

 

Jongen aangehouden voor schennispleging

Steenwijk – Een 17-jarige Zwollenaar werd op dinsdagochtend 13 december aangehouden op de Prinsen Hoven voor schennispleging. De jongen wordt er van verdacht zich onzedelijk te hebben gedragen ten opzichte van een passante. Deze vrouw deed hiervan aangifte. De jongen werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

 

Nekklachten na aanrijding

Kampen – Een 62-jarige inwoonster van Dronten werd op dinsdagochtend 13 december met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd na een aanrijding op de Flevoweg. De vrouw had vermoedelijk te laat in de gaten dat de auto voor haar stilstond en botste er tegenaan. Deze auto botste hierdoor weer tegen de auto die daarvoor stond. De weg werd na een uur weer vrijgegeven.

 

Fietsster gewond bij aanrijding

Kampen – Een 43-jarige inwoonster van Kampen raakte op dinsdagochtend 13 december gewond bij een aanrijding op de IJsselkade. Een 54-jarige plaatsgenote opende op het moment dat de fietsster passeerde haar autoportier. Daardoor kwam de fietsster ten val. De fietsster werd met vermoedelijk een gebroken enkel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Winkeldiefstal

Raalte – Bij een winkel aan de Grote Markt werden op dinsdagmiddag 13 december een 23-jarige en een 41-jarige vrouw met onbekende woon- of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. De ene vrouw kon in de winkel worden aangehouden met geprepareerde tassen. De andere vrouw was er vandoor gegaan maar werd op basis van een signalement bij een auto aangetroffen en daar aangehouden. Proces- verbaal voor winkeldiefstal werd tegen hen opgemaakt.

 

Verkeerscontrole Lemelerweg

Luttenberg – Op dinsdagochtend 13 december werd aan de Lemelerweg een snelheidscontrole gehouden. Dit naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. Er werd bekeurend opgetreden bij een overschrijding van 67 km of meer waar 60 is toegestaan. Er werden drie personen bekeurd voor de snelehid en twee personen voor het niet handsfree bellen. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/h.

 

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Deventer – Een 37-jarige inwoner van Deventer werd op dinsdagavond 13 december aangehouden op de Rielerweg. De man verkeerde onder invloed van alcohol en dreigde een fles door een ruit van een winkel te gooien. De man werd ter ontnuchtering ingesloten en kreeg proces-verbaal opgemaakt.

 

Jongen aangehouden voor diefstal drank

Deventer – Een 14-jarige inwoner van Deventer werd op dinsdagmiddag 13 december aangehouden in een winkel aan het Boreelplein. De jongen probeerde een fles sterke drank weg te nemen zonder deze af te rekenen. De jongen werd ingesloten op het bureau en kreeg daar een proces-verbaal opgemaakt. De jongen zal worden doorverwezen naar Bureau Halt.

 

Vrouw aangehouden voor diefstal tablet

Deventer – Een 25-jarige inwoonster van Polen werd op dinsdagavond 13 december aangehouden in een winkel aan het Boreelplein voor winkeldiefstal. De vrouw probeerde door middel van een geprepareerde tas een tablet (portable computer) weg te nemen zonder deze af te rekenen. De vrouw werd door het winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw werd ingesloten op het bureau en kreeg daar een proces-verbaal opgemaakt.

 

Fietser gewond bij aanrijding met bestelbus

Deventer – Een 35-jarige fietser uit Deventer raakte op dinsdagavond 13 december gewond bij een aanrijding met een bestelbus op de rotonde Ceintuurbaan/Europalaan. Vermoedelijk zag de 47-jarige bestuurder van de bestelbus de fietser over het hoofd waardoor de aanrijding ontstond. De fietser werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

 

 

Artikel delen: