Regio Politie Persberichten van donderdag 15 dec. 2011

 

Portemonnee gerold

Ommen – In een supermarkt aan de Schurinkhof werd woensdagmorgen 14 december de portemonnee gerold van een 66-inwoonster van Ommen. De portemonnee zat boven in haar tas die in het winkelwagentje stond. Hierin zaten o.a. geld en bankpasjes. De vrouw deed aangifte.

 

Inbraak instelling

Steenwijk – In de periode tussen dinsdagavond 13 december en woensdagochtend 14 december werd er ingebroken bij een instelling aan de Oostwijkstraat. Een deur werd open gebroken en het pand werd overhoop gehaald. Het is nog niet bekend wat er exact is weggenomen uit het pand. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

 

Inbraak bedrijf

Belt Schutsloot – In de periode tussen dinsdagavond 13 december en woensdagochtend 14 december werd er ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Havezatherweg. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit het pand werd sterke drank en een geldbedrag van enkele tientallen euro’s weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

 

Rijden onder invloed

Steenwijk – Op woensdagmiddag 14 december werd aan de Vendelweg een 48-jarige man uit Steenwijk in zijn auto staande gehouden voor een alcoholcontrole. Gezien was dat hij dronk uit een fles terwijl hij in de auto reed. Bij de blaasproef op straat blies de man een A. Bij de ademanalyse op het bureau blis hij 470 ug/l. Proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt.

 

 

Verkeerscontrole

Kampen – Op woensdagochtend werd er op meerdere locaties in Kampen een verlichtingscontrole gehouden. Ook werd er gecontroleerd in het kader van Groep & Kick (veroorzaken verkeersoverlast schoolgaande jeugd). Bij de controle werd er gelet op het voeren van verlichting door (brom)fietsers, dragen van de valhelm door bromfietsers, door rood licht rijden en het veroorzaken van overlast door schoolgaande jeugd. In totaal werden er 22 bekeuringen uitgeschreven. 16 voor het fietsen zonder licht, 4 Haltverwijzingen voor Groep&Kick, en twee bekeuringen voor het negeren van een geslotenverklaring.

 

Geen vergiftiging

Gramsbergen – De 22 november jl. dood aangetroffen kat in een tuin aan de Esch, is niet vergiftigd. Dit blijkt uit toxicologisch onderzoek bij het CVI in Lelystad. Onderzoek was gedaan omdat in de omgeving meerdere honden rond die tijd ziek waren en een geit dood werd aangetroffen.

 

 

Inbraak bij bedrijf

Deventer – Bij een bedrijf aan de Leeuwenbrug werd in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 december ingebroken. Men kwam binnen door een raam te forceren. De buit bestond o.a. uit computerapparatuur. De politie stelt een nader onderzoek in.

 

 

Diefstal uit auto

Deventer – Uit een aan de Schoutenweg geparkeerde personenauto werd in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 december een tas met speelgoed gestolen. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 17.00 en 08.30 uur. De politie raadt automobilisten aan geen goederen onbeheerd in de auto achter te laten.

 

Eenzijdig ongeval

Zwolle – Op donderdag 14 december rond 11.01 uur, heeft er een eenzijdig ongeval plaats gevonden nabij het tankstation Haerst aan de A28. Een 63-jarige automobilist uit Hoogezand-Sappemeer, voelde zich tijdens het autorijden onwel worden. Hij wilde vervolgens de parkeerplaats van het tankstation Haerst op rijden. Edoch in plaats van te remmen trapte hij op het gas, met als gevolg dat hij door de berm vloog over de varkensruggen heen, zowel een lantaarnpaal en stuk vangrail raakte om vervolgens tegen de achterzijde van een geparkeerde bestelbus tot stilstand te komen. De auto van het slachtoffer raakte zwaar beschadigd. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zo ook de 51-jarige bestuurder van de bestelbestelbus, waartegen het slachtoffer met zijn auto tot stilstand was gekomen. De bestelbusbestuurder zat achter het stuur een boterhammetje te eten toen zijn bus werd aangereden.

 

 

Auto met voorzijde in het water

Zwolle – Een 77-jarige automobiliste uit Zwolle, reed met haar auto op de T-splitsing Stuurmansweg met de Scholtensteeg rechtuit. Hierdoor kwam zij met de voorzijde van haar auto in het water tot stilstand. De autoruiten waren beslagen waardoor de automobiliste waarschijnlijk de verkeerssituatie niet goed heeft overzien, met alle gevolgen van dien. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

 

 

Inbraak in een bedrijfspand

Zwolle – Op woensdag 14 december heeft er een inbraak plaats gevonden in een bedrijfspand gevestigd aan de Graham Bellstraat in Zwolle. De melding kwam binnen via een elektronisch alarmsysteem. Door de politie die snel ter plaatse was, werd het gehele pand doorzocht maar werden de verdachten niet meer aangetroffen. De eigenaar kon niet onmiddellijk aangeven wat er precies zou zijn weggenomen. Door de recherche van politie IJsselland zal een nader onderzoek worden ingesteld.

 

Artikel delen: