Regio Politie Persberichten van vrijdag 16 december 2011

Inbraak cultureel centrum

Getuigenoproep

Hasselt – Donderdagmorgenvroeg15 december is rond 05:30 uur ingebroken in het cultureel centrum aan de Karel Doornmanstraat. Om binnen te komen werd een raam vernield. Binnen werd o.a. het kantoor van Stichting Welzijn Ouderen overhoop gehaald. In de omgeving, kort na de inbraakmelding, werden twee jonge mannen gezien die hard wegrenden. Naar hen is nog gezocht; echter zonder resultaat. Op dit moment is nog niet duidelijk wat er weggenomen is. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze inbraak, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Aangehouden voor doorrijden na aanrijding

Genemuiden – Donderdagmiddag 15 december is een 18-jarige autobestuurder uit Genemuiden aangehouden voor doorrijden na aanrijding. Op het Hoofdspoor had hij met zijn auto een lantaarnpaal omvergereden en was er, zonder zijn identiteit bekend te maken, vandoor gegaan. Hij ontkende de aanrijding. Op zijn auto werden echter ‘passende’ beschadigingen aangetroffen die teruggevoerd konden worden op de locatie van de aanrijding. Naar de bestuurder wordt een onderzoek ingesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangifte mishandeling

Getuigenoproep

Steenwijk – Een 24-jarige man uit de gemeente Weststellingwerf deed vrijdagmorgenvroeg 16 december aangifte van mishandeling. Rond 03:55 uur werd hij op de Vrouwenstraat door twee jongens van achteren benaderd. Vanuit het niets kreeg hij een kopstoot en werd hij omver geschopt. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze mishandeling, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar de mishandeling wordt een onderzoek ingesteld.

Verkeerscontrole

Deventer, Vollenhove – Het team Verkeer van Politie IJsselland heeft tussen donderdagavond 15 en vrijdagochtend 16 december verkeerscontroles gehouden op de Leonard Springerlaan en de Sluisstraat in Deventer en de Vollenhoverweg in Vollenhove. In Deventer werden 613 blaastesten afgelegd. Drie automobilisten kregen een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Daarnaast kregen ze een rijverbod. In Vollenhove beging een beginnend bestuurder een verkeersovertreding. Hij reed 136 km/u en bleek ook nog eens onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 530 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Daarnaast is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod.

Gewonden na aanrijding

Zwolle – Een meisje van 11 jaar uit Zwolle en een 17-jarige jongen uit Oldebroek raakten donderdagmorgen 15 december gewond nadat ze op de Spoolderbergweg tegen elkaar aan waren gereden. Beide personen reden op het fietspad. Het meisje reed op haar fiets en wilde linksaf slaan. Daarbij hield ze vermoedelijk geen rekening met de jongen, die achter haar op een scooter reed. De jongen kon haar niet meer ontwijken en ze kwamen ten val. Het meisje liep schrammen en blauwe plekken op. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht vanwege beenletsel.

Rijden zonder rijbewijs

Zwolle – De politie heeft donderdagavond 15 december op de Heinoseweg een 29-jarige automobilist uit Biddinghuizen aangehouden. Een andere weggebruiker reed achter de automobilist en zag dat de auto slingerde. Toen de automobilist staande werd gehouden door politieagenten, bleek hij onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 635 ug/l. Daarnaast bleek de man niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Hij kreeg een rijverbod van negen uur. Daarnaast is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

Zwolle – Een 38-jarige man uit Zwolle is in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De man werd gecontroleerd op de Rieteweg. Hij blies 695 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod voor acht uur opgelegd.

Aanhoudingen voor diefstal

Hardenberg – De politie heeft in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december op de J.C. Kellerlaan twee mannen van 20 jaar uit Hardenberg aangehouden op verdenking van diefstal. In de auto, waarin zij zaten, werden kabels en een betonschaar aangetroffen. Beide mannen verklaarden dat zij de kabels niet in de auto hadden gelegd. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed

Deventer – Vrijdagavond 15 december zijn 613 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Drie van hen bleken meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. De hoogst scorende blies 530 ug/l. Van hem werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen alle drie de bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geen rijbewijs

Deventer – Tegen een 25-jarige autobestuurder uit Deventer wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij vrijdagmorgenvroeg 16 december tot tweemaal toe een rood verkeerslicht negeerde, geen geldig rijbewijs bleek te hebben en bij staandehouding een valse naam opgaf.

Fietsster gewond bij aanrijding

Raalte – Een 17-jarige inwoonster van Raalte raakte op donderdagavond 15 december gewond bij een aanrijding met een personenauto op de kruising Raarhoeksweg/Twickel. De automobiliste, een 21-jarige inwoonster van Luttenberg, zag de fietsster over het hoofd toen zij de kruising opreed. Het meisje werd per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Artikel delen: