Regio Politie Persberichten 21 december 2011

 

 

Verkeerscontrole

Hasselt – Op dinsdag 20 december werd er aan de Verkavelingsweg gecontroleerd op snelheid. De gebeurde omdat de Verkavelingsweg een klachtlocatie is in het kader van de subjectieve verkeersveiligheid. Er werd zes keer bekeurd voor overschrijding van de maximumsnelheid (60 km/h). De hoogst gemeten snelheid betrof 99 km/h. Door de overige weggebruikers werd er positief gereageerd op de verkeerscontrole.

 

 

Auto botst tegen lichtmast

Zalk – Op dinsdagavond 20 december vond er op de N50 een eenzijdig ongeval plaats. Een 19-jarige vrouw uit Nieuwleusen was door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en reed tegen een lichtmast aan. De vrouw werd door een ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

 
 

Snelheidscontrole
Luttenberg – Aan de Lemelerweg werd dinsdagochtend 20 december een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Negen bestuurders kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Op de Lemelerweg geldt een maximum van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid tijdens de controle bedroeg 91 km/u.

 

Man aangehouden voor poging doodslag

Raalte – Aan de Ommerweg werd dinsdagavond 20 december een 37-jarige automobilist uit Wierden aangehouden voor poging doodslag, rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs. De man was met hoge snelheid langs wegwerkzaamheden gereden en had daarbij bovendien gebruik gemaakt van de middenberm. Daarop ontstond een woordenwisseling met de aanwezige wegwerkers dat uitliep op een handgemeen. Volgens de aangevers en een getuige had de man ook getracht op drie wegwerkers in te rijden. Omdat de man sterk naar alcohol rook, werd hij aan een blaastest onderworpen. Die bleek positief. De ademanalyse gaf uiteindelijk een uitslag van 590 ug/l. Navraag leerde eveneens dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Hij krijgt proces-verbaal aangezegd en is voor nader onderzoek ingesloten.

 

Poging overval

Deventer – Een nog onbekende man probeerde op dinsdagavond 20 december rond 20.25 uur een supermarkt aan het Karel de Groteplein te overvallen. Een medewerkster van de supermarkt werd door de onbekende man met een mes bedreigd. Toen een klant de winkel binnenkwam en de overvaller aansprak, ging deze er zonder buit vandoor. Het gaat om een man tussen de 25 en 35 jaar met een blanke of lichtgetinte huidskleur en een mager postuur. De man is tussen de 1.70 en 1.85 m lang en droeg een muts en een sjaal voor zijn gezicht. Verder droeg de man donkere kleding. Na de overval ging de man er lopend vandoor. De politie roept getuigen of mensen die de man menen te herkennen aan het genoemde signalement op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

 

 

Vrouw overloopt inbrekers

Deventer – Een 41-jarige interieurverzorgster trof op dinsdagavond 20 december rond 19.20 uur twee onbekende mannen aan in een kantoorpand aan de Hanzeweg. Nader onderzoek moet uitwijzen of er ook iets werd buitgemaakt. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

 

Inbraak bij bedrijf

Deventer – Bij een bedrijf aan de Zwaluwenburg werd in de nacht van 20 op 21 december tussen 00.00 en 03.30 uur ingebroken. Men kwam binnen door een deur te forceren. Voor zover bekend werd er niets buitgemaakt.

 

 

Aanhouding voor bedreiging

Zwolle – De politie heeft dinsdagmorgen 20 december in Zwolle-Noord een 51-jarige man uit de gemeente Epe aangehouden voor bedreiging. Hij wordt ervan verdacht zijn 42-jarige ex-vrouw uit Zwolle verbaal en fysiek te hebben bedreigd. Er is een onderzoek ingesteld. Daarnaast is een hulpverleningstraject gestart.

 

Belediging

Zwolle – Een 14-jarige jongen is dinsdagmorgen 20 december op de Kerkbrug aangehouden voor belediging. Toen agenten voorbij kwamen stak de jongen zijn middelvinger op. Er is proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Snelheidscontrole

Zwolle – Het team Verkeer van Politie IJsselland heeft dinsdag 20 december naar aanleiding van klachten van buurtbewoners een snelheidscontrole uitgevoerd op de Gruitmeesterlaan. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid van 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 44 km/u.

 

 

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

Zwolle – Een 68-jarige man uit Zwolle is dinsdagmiddag 20 december aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel aan de Rijnlaan. De man wilde de kassa passeren met rookwaar zonder af te rekenen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Dezelfde avond werd een 56-jarige Zwollenaar aangehouden in een winkel in de Dobbe. De man had een aantal goederen op de kassaband gelegd, maar bleek ook in de zakken van zijn kleding nog goederen te hebben zitten. Er is proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Huiselijk geweld

Zwolle – De politie heeft dinsdagmorgen 20 december in Zwolle-Oost een 27-jarige man uit Zwolle aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt er van verdacht zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. Er is een onderzoek ingesteld.

 

Aanhoudingen voor fietsdiefstal

Zwolle – Agenten hebben in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 december twee mannen van 35 en 31 jaar uit Zwolle aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Een oplettende getuige zag dat de mannen fietsen weghaalden bij een gebouw aan de Geert Grootestraat. Daarna waren de mannen weggereden in een auto met aanhanger. De politie trof de auto aan bij de Dobbe en de mannen zijn aangehouden. Er is een onderzoek ingesteld.

 

Artikel delen: