Regio Politie Persberichten van vrijdag 23 december

Personenauto in brand

Steenwijk – Op donderdag 22 december rond 09.16 uur, brandde een personenauto nabij de Eesveenseweg geheel uit. De 22-jarige automobilist uit Steenwijk, zag tijdens het rijden, rook achter de autoradio. Hij heeft hierop zijn auto tot stilstand gebracht. De brand sloeg snel om zich heen en de gehele auto werd door de brand vernield. De omvang van de schade is onbekend.

 

Ontmanteling van een Hennepkwekerij

Steenwijk – Op donderdag 22 december werd in een pand aan de Scholestraat een hennepkwekerij aangetroffen. Er was al geoogst en alleen het afval bleek nog aanwezig te zijn. De huurder, een 32-jarige man uit Steenwijkerland, is als verdachte aangehouden. De inrichting van de kwekerij werd in beslaggenomen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

 

Diefstal autoradio

Steenwijk – Op donderdag 22 december werd door een 22-jarige automobilist uit Steenwijk aangifte gedaan van diefstal van zijn autoradio. Het slachtoffer had zijn auto geparkeerd nabij de Tramlaan. Door verbreking van een raam wist men in de auto te komen en elektronische apparatuur weg te nemen. De waarde van de weggenomen apparatuur is onbekend.

 

Alcoholcontroles

Zwolle – In Mastenbroek en op de Heinoseweg werd op donderdag 22 december alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 335 bestuurders gecontroleerd. Op de Diezerpoortenplas werd een 17-jarige man uit Zwolle op zijn snorfiets gecontroleerd. Hij blies een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 285 ug/l. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. Op de Pannekoekendijk werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige man uit Zwolle op zijn snorfiets staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij blies een F bij de blaasproef op straat. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 540 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt voor rijden onder invloed.

 

17-jarige man aangehouden voor bedreiging

Zwolle – in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 december werd bij een horecagelegenheid aan de Jufferenwal een 17-jarige man uit Zwolle aangehouden voor bedreiging. Hij had een portier meerdere malen bedreigd. Hij werd aangehouden.

  

Rijbewijs ingevorderd

Venebrugge – Het rijbewijs van een 23-jarige man uit Den Ham werd op donderdagavond 22 december ingevorderd op de Emtenbroekerdijk. De man, die in een brommobiel reed, verkeerde onder invloed van alcohol en blies bij de ademanalyse 415 ug/l. Naast de invordering van het rijbewijs kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Kentekenplaten gestolen

Deventer – Van een aan de Zutphenseweg geparkeerde auto werden op woensdag 21 december de kentekenplaten gestolen. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen 08.30 en 22.00 uur.

 

Inbraak in auto

Deventer – Een 64-jarige inwoner van Deventer deed op donderdagmorgen 21 december aangifte van diefstal. Uit zijn aan de Gerhard ter Borchstraat geparkeerde auto werd in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 december een boormachine gestolen. Men kwam in de auto door een ruit te forceren.

 

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Een 36-jarige inwoner van Deventer werd op donderdagmiddag 22 december aangehouden in een winkel aan het Boreelplein. De man probeerde een webcam weg te nemen zonder deze af te rekenen. De man werd ingesloten op het bureau. Daar kreeg hij proces-verbaal opgemaakt.

 

Man aangehouden voor mishandeling

Deventer – Een 36-jarige inwoner van Deventer werd op donderdagmiddag 22 december aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou eerder op de dag een conflict hebben gehad met een 28-jarige plaatsgenoot. Deze deed hiervan aangifte. Hierop werd de verdachte aangehouden. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding voor de mishandeling is geweest.De 36-jarige man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Artikel delen: