RECEPT voor en oud en nieuw

EEN RECEPT voor (eigenlijk voor Kerstmis)  maar dat is voorbij

(maar ook goed voor oud en nieuw)

Men neemt 12 maanden
en ontdoet deze van alle akelige gebeurtenissen,
teleurstellingen en angsten.

 

Snijdt deze 12 porties in 30 of 31 stukken
zodat de voorraad precies voor
één jaar genoeg is.

Iedere dag voegt men hier aan toe:
1 lepeltje werk
1 eetlepel humor
3 eetlepels optimisme
1 portie Godsvertrouwen.

Het geheel werkt men af met
1 theelepel tolerantie
1 korreltje geduld
1 snufje tactgevoel.

De hele portie wordt nu met een
flinke scheut liefde overgoten.
Nu het gerecht klaar is
kan men het nog versieren
met een klein takje begrip.

Men serveert dit gerecht iedere dag
met vriendelijke woorden
en een stralende lach !

Bij deze het recept. Succes met de bereiding!!
Fijn dat de dialectviering ook goed is overgekomen. Het heeft inderdaad iets van ’nabijheid’.
Goede nieuwjaar en Gods zegen voor 2012.
 
Hartelijke groet,
Vicaris Cornelissen bedenker van dit recept,
en doorgegeven door Suze en Wim van de Tippe

Als ik dit recept boven mijn bed ging hangen, kreeg ik er zelfs een (in) lijst bij, aangeboden door de kazemaker aan de Wim van Tippelaan.

 

 

Artikel delen: