Roelofs wint Groene Twinkeling

DALFSEN – Roelofs bv uit Den Ham heeft tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Natuurmonumenten, Natuur en Milieu Overijssel, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel de Groene Twinkeling in de wacht gesleept. Het bedrijf kreeg de prijs omdat het zich op een onderscheidende manier heeft ingezet voor biodiversiteit in Overijssel. Naast Roelofs waren foodlabel Eerlijk & Heerlijk, Camping de Roos uit Ommen en de Vechtdalhoeve uit Ommen genomineerd voor de Groene Twinkeling. Dit zegt Natuur en Milieu Overijssel in een persbericht.

 

Over
Met de Groene Twinkeling laten de groene organisaties zien dat biodiversiteit en ondernemerschap heel goed samen gaan. De Groene Twinkeling is een wisselbokaal die ontworpen door kunstenaar Orsetti uit Deventer. De prijs werd voor het eerst uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van vandaag. 

Roelofs
Roelofs wint de Groene Twinkeling doordat zij als eerste commerciële bedrijf in Nederland heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van Tijdelijke Natuur en wel in het project Eeserwold in Steenwijk. Roelofs heeft bovendien op 13 december 2011 als eerste private partij de Greendeal Tijdelijke Natuur ondertekend. “Daarmee is Roelofs een zeer inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven”, aldus Piet Winterman, jurylid en directeur van Staatsbosbeheer. “Terreinen die bedoeld zijn voor woningbouw, infrastructuur of industrie liggen soms lange tijd braak. Door hier tijdelijke natuur tot ontwikkeling te laten komen, krijgen met name pionierssoorten de ruimte, produceren zaden, trekken insecten aan en bieden rust en voedsel voor bijvoorbeeld vogels en zoogdieren.” 

Vitruvius
Onder grote belangstelling van de aanwezige gasten nam directeur Ringenier de Groene Twinkeling in ontvangst. De heer Ringenier gaf in zijn toespraak aan bijzonder trots te zijn op de prijs van de vier natuurorganisaties. “Al vier jaar investeren wij in duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onze bedrijfsfilosofie is gebaseerd op de drie basisprincipes van de Griekse architect Vitruvius: gebruikswaarde, belevingswaarde en toekomstwaarde. Dat is de manier waarop wij werken in projecten en waarmee wij bijdragen aan een mooier Nederland. Heel graag samen met natuurorganisaties. Ik hoop dan ook dat strijd, vechten en wantrouwen verleden tijd zijn en dat we in de toekomst nog beter samenwerken.”

Bron: Natuur en Milieu Overijssel   

 

Artikel delen: