Regio Politie Persberichten van zondag 8 januari 2012

 

 

Getuigenoproep: Poging binnen dringen woning

Staphorst – De politie is op zoek naar getuigen van een incident dat zich voordeed op zaterdag 7 januari omstreeks 00.30 uur. Op dat tijdstip werd er op de deur van een woning aan de Ebbinge Wubbelaan geklopt. Toen de bewoner ging kijken wie de nachtelijke bezoeker was, zag hij twee mannen met bivakmutsen voor zijn woning staan.

 

Zij geboden de man de deur open te doen, maar hij gaf hier verstandig genoeg geen gehoor aan. De mannen reageerden agressief; zij scholden en sloegen op de deur. Uiteindelijk kozen zij het hazenpad, maar niet nadat zij enkele tuinstoelen vernield hadden. De politie is een onderzoek gestart. Personen die omstreeks het genoemde tijdstip iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Ebbine Wubbelaan wordt verzocht zich te melden via 0900-8844. Doet u liever een anonieme melding? Dat kan via Bel M. 0800-7000.

 

 

Familieconflict leidt tot aanhouding

Kampen – Een conflict tussen een 53-jarige man uit Kampen en zijn schoonzoon leidde zaterdagavond 7 januari tot een aanhouding. De mannen hadden woorden met elkaar gekregen en de 53-jarige had zijn schoonzoon een kopstoot gegeven. Hij werd aangehouden voor mishandeling en krijgt een proces-verbaal.

 

 

Aangehouden voor mishandeling

Kampen – Bij een horecagelegenheid aan de Flevoweg werd zondag 8 januari omstreeks middernacht een 24-jarige man uit Dronten aangehouden. Hij zou een plaatsgenoot mishandeld hebben. Daarnaast gedroeg hij zich agressief ten opzichte van één van de aanwezige agenten. De man krijgt een proces-verbaal voor mishandeling en voor wederspannigheid.

 

 

Twee personen aangehouden op Botermarkt         

Kampen – In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 januari werden twee mannen aangehouden op de Botermarkt. De eerste man, een 21-jarige inwoner van Kampen, gedroeg zich recalcitrant en weigerde zijn ID te tonen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich. Een 29-jarige plaatsgenoot was het niet eens met deze aanhouding en sloeg daarop tegen de politiebus. De bus liep daarbij een deuk op. Ook hij werd ingesloten voor verhoor. Proces-verbaal is opgemaakt.

 

 

Aangehouden voor veroorzaken ongeval onder invloed

Zwolle – Zaterdagochtend 8 januari kreeg de politie een melding dat er bij Het Engelse Werk een voertuig tegen een geparkeerd voertuig was aangereden. De bestuurder was er zonder zijn gegevens achter te laten vandoor gegaan. Op basis van het kenteken kon de eigenaar achterhaald worden. Deze 65-jarige Zwollenaar bleek behoorlijk naar alcohol te ruiken, toen de politie hem een bezoek bracht. Hij verklaarde het ongeval veroorzaakt te hebben en gedronken te hebben. Het lukte de man niet om de ademanalyse te voltooien. Daarom werd er in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen om het exacte alcoholgebruik vast te stellen. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

 

 

Mogelijke brandstichting auto

Zwolle – De politie kreeg zaterdagavond 7 januari omstreeks 20.00 uur een melding dat een auto in de brand stond aan de Wanningstraat. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. Eventuele getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900-884.

 

 

Belediging

Deventer – Zaterdagavond 7 januari werd een 19-jarige man uit Deventer aangehouden voor belediging. Hij schold een agent uit op de Schurenstraat. De man werd ingesloten op het bureau en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

 

 

Getuigenoproep: Overval cafetaria

Deventer – Op zaterdagavond 7 januari werd een cafetaria aan de Boxbergerweg overvallen. Omstreeks 21.30 uur kwam een gewapende man de zaak binnen, die geld eiste. Nadat hij dat buit had gemaakt, ging hij ervandoor in de richting van het Noorderplein/centrum. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Het signalement van de overvaller luidt als volgt: negroïde man van ongeveer 20 jaar met een lengte van 1.65 m. De man droeg donkere kleding: vermoedelijk een zwarte jas met capuchon en een zwart/wit gemêleerde sjaal voor zijn gezicht. Heeft u omstreeks het genoemde tijdstip iets gezien in de buurt van het cafetaria of daarna wat verband kan houden met deze overval? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Een anonieme melding kunt u doen via Bel M. 0800-7000.

 

 

Jongen aangehouden voor vernielen bromfiets

Deventer – Een 16-jarige inwoner van Schalkhaar werd zondag 8 januari net na middernacht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een bromfiets, die geparkeerd stond aan het Piet van Donkplein, vernield te hebben. De jongen werd ingesloten voor verhoor en zijn ouders werden in kennis gesteld. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

 

Stel aangehouden voor belediging

Deventer – Op de Brink werden in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 januari een man en een vrouw aangehouden voor belediging. De 40-jarige mannelijke helft van het stel stond te urineren op de Brink. Toen hij hiervoor een proces-verbaal kreeg van passerende agenten, beledigde hij hen. Daarna vond zijn 40-jarige wederhelft het nodig dit nog eens dunnetjes over te doen. Beiden werden meegenomen naar het bureau en krijgen een proces-verbaal.

 

Artikel delen: