Sloop Eshuispand nu echt begonnen

 

Hekken in plaats van deuren

 

DALFSEN – De bouwvakkers waren vandaag voor het eerst weer terug op hun werk, na hun kerstreces. Zo ook de mannen van van Leussen uut Dalfsen. Vandaag zijn ze dus echt begonnen met het sloopwerk. Aan de buitenkant is er nog weinig van te zien, zo her en der is een raam stuk en er staat een groot hek bij een ingang. Een andere ingang was wel open.

 

 Ik denk dit is de kans van mijn leven om door eens binnen te komen. Dus met grote vaart kon in gewoon eens naar binnen fietsen. Niks eerst de fietse weg zetten: hup met gang noor binn,  die kaans kriej nooit weer. Ruumte zat! Die werkluu zaten eerst wel raar te kieke’n, die daggen wat is det van gekke Eppie. Zie hebt mie altied zeg: een brutaal mense hef de halve wereld, konk mooi uitprobeern vandage!

Laten ben ik maar even naar die mannen toegegaan en toen ze begrepen dat ik van Dalfsennet kwam vonden ze het schijnbaar niet zo heel erg. Maar ie hebt geen helm op! Det kloppen ok wel, maar wel een schaatsmussie. Ze vertelden dat ze zijn begonnen met de sloop. Vandaag waren ze bezig geweest het oude systeem plafond er uit te halen. Ze gaan het wel een beetje gescheiden verzamelen en afvoeren en de eerste volle containers met plafondplaten zij dus al weg. Wat ik van hen begreep is, dat de hele boel met 3 maanden weg moet zijn. Dat is nog een hele klus. Ze zullen ons daar heus wel vaker aantreffen om wat verslag te doen, want uiteindelijk is dit voor Dalfsennet een mooie thuiswedstrijd. Maar we zijn absoluut niet van plan jullie in de weg te lopen. Er was nog iemand om te kijken die wist te vertellen dat ze hier tien jaar geleden zelfs moesten overwerken omdat ze met spoed dit pand moesten verlaten. Zo kan het lopen.

Artikel delen: