‘Ik lekker fit’ van start

DALFSEN – het project wordt aandacht besteed aan een gezonde en actieve leefstijl. Op 11 januari start fusieschool De Schakel/Het Kleine Veer met het project ‘IK Lekker fit!?’. Het project duurt zeven weken en eindigt op 24 februari 2012. In het project wordt aandacht besteed aan een gezonde en actieve leefstijl en de activiteiten staan in het teken van voeding, gezondheid en bewegen.

 

“Ik ben blij dat ook deze school meedoet en leerlingen op deze positieve wijze bewust maakt van een gezonde en actieve levensstijl”, zegt wethouder Maurits von Martels.

Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Om die reden heeft de gemeente Dalfsen aan het begin van het schooljaar 2010/2011het initiatief genomen om samen met Zilveren Kruis Achmea, Sportservice Overijssel, de GGD en thuiszorgorganisatie Carinova ook in het schooljaar 2011/2012 het project: IK Lekker fit!? uit te voeren. In 2010/2011 hebben reeds zeven scholen dit project met veel enthousiasme uitgevoerd en dit schooljaar is PCB De Regenboog reeds gestart met de uitvoering van dit project.

Lekker fit!
Met ondersteuning van de gemeente Dalfsen kan elke school het integrale programma IK Lekker fit!? uitvoeren. Daarin zit ook de lesmethode Lekker fit! Deze is ontwikkeld door de Nederlandse Hartstichting en Noordhoff Uitgevers en biedt scholen op een leuke en leerzame manier, de mogelijkheid om zich meer te verdiepen in de thema’s voeding, gezondheid en bewegen, met als motto: fit zijn is fijn! “Wij vinden het belangrijk dat basisschoolleerlingen leren wat een gezonde en actieve levensstijl is”, aldus Von Martels.

 

Artikel delen: