Regio Politie Persberichten van donderdag 11 januari 2012

Getuigenoproep mishandeling

Kampen – Een 13-jarige inwoonster deed op dinsdagmiddag 10 februari aangifte van mishandeling. Het meisje fietste de avond ervoor rond 20.45 uur over de Kamperstraatweg, net voorbij de rotonde richting Onderdijks, toen zij door een onbekende jongen werd aangesproken. Toen het meisje stopte werd ze door de jongen meerdere malen geslagen.

 

Hierna rende de jongen, die in gezelschap bleek te zijn van nog twee andere jongens, hard weg richting de fietstunnel. Bij de tunnel gingen de jongens rechtsaf via een paadje richting de Acacialaan. De jongen was blank, ca. 16/17 jaar, ongeveer 1.80 m lang en had donkerbruin halflang golvend haar met een schuine pony. Hij droeg een zwarte glimmende jas met capuchon en een zwarte sjaal. Daarnaast droeg hij een spijkerbroek en zwart/witte gympen. De andere twee jongens waren ongeveer even oud en even lang. De politie roept getuigen van dit voorval of mensen die het drietal menen te herkennen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel-M 0800-7000.

 

 

Aanhouding winkeldief

IJsselmuiden – Bij een winkel aan de Burgemeester van Engelenweg is dinsdagmiddag 11 januari een 37-jarige man uit Dronten aangehouden voor winkeldiefstal. De man had meerdere flessen drank meegenomen langs de kassa zonder te betalen. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij krijgt een dagvaarding.

 

 

Navigatiesysteem gestolen

Deventer – Uit een aan de E. van Reydstraat geparkeerde personenauto werd in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 januari een navigatiesysteem gestolen. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen 20.00 en 07.00 uur. Men kwam in de auto door een ruit te forceren.

 

 

Verkeerscontrole

Deventer – Bij een verkeerscontrole op de Holterweg werden op dinsdagochtend 10 januari de volgende overtredingen geconstateerd:

10 x negeren rood licht

19 x niet voeren fietsverlichting

01 x te hoge snelheid (snorfiets op fietspad).

Tegen alle overtreders werd proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Doorrijder aangehouden voor mishandeling, rijbewijs ingevorderd

Deventer – Een 44-jarige automobilist uit Deventer werd op dinsdagmiddag 10 januari aangehouden voor mishandeling en rijden onder invloed. De man wordt er tevens van verdacht een aanrijding te hebben veroorzaakt op de kruising Verwerstraat/Dapperstraat. Hierna stapte de man, die volgens omstanders waarschijnlijk onder invloed van alcohol verkeerde, uit en sloeg de andere automobilist (42 jaar, eveneens uit Deventer) tweemaal. Hierna stapte de man weer in en ging er vandoor. Korte tijd later kon hij o.b.v het door getuigen genoteerde kenteken, alsnog worden aangehouden. De man blies bij de ademanalyse op het bureau 940 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man werd ingesloten op het bureau.

 

 

Diefstal van ‘Mascara’

Zwolle – Op maandag 9 december werd door de bedrijfsleidster van een winkel aan de Klein Grachtje, aangifte gedaan van diefstal. Bij controle van haar winkel constateerde zij dat er voor ca. €400,- aan mascara was verdwenen uit de winkelschappen. Het vermoeden bestaat, dat de ontvreemding door winkeldieven is gepleegd.

 

 

Aanhouding verwarde vrouw

Zwolle – Een 51-jarige inwoonster uit Zwolle is op dinsdag 10 januari rond 15.00 uur aangehouden. De vrouw ging helemaal door het lint in een kantoorgebouw aan de Grasdorpstraat in Zwolle. Tijdens haar aanhouding verzette de vrouw zich hevig. Hierbij krabde zij de politiemensen in het gezicht die daarbij verwondingen opliepen. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau en in een passende ruimte geplaatst. Voor de vrouw werd hulpverlening ingeschakeld.

 

 

Aanhouding agressieve winkeldief

Zwolle – Een 42-jarige inwoner uit Zwolle werd op dinsdag 10 januari rond 18.00 uur aangehouden voor winkeldiefstal. Door winkelpersoneel van een bedrijf aan de Forelkolk werd gezien dat de verdachte blikjes mixdrank wegnam en deze bij het verlaten van de winkel niet afrekende. Toen hij hierop werd aangesproken werd hij zeer agressief. Door meerdere personeelsleden werd de man in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

 

 

Man aangehouden voor bedreiging

Zwolle – Een 45-jarige inwoner uit Zwolle is op dinsdag 10 januari rond 22.11 uur aangehouden voor relationeel geweld. De verdacht had even daarvoor zijn partner ernstig bedreigd en in hun woning meerdere goederen vernield. Het slachtoffer, dat met haar kinderen in een personenauto zat, durfde haar woning niet meer binnen. Zij deed aangifte van bedreiging en poging tot zware mishandeling. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Steunpunt huiselijk geweld werd in kennis gesteld.

 

Inbraak in een horecabedrijf

Zwolle – Op woensdag 11 januari 2012 heeft er een inbraak plaats gevonden in een horecabedrijf gevestigd in de Dobbe. De inbraak werd door de eigenaar ontdekt rond 01.50 uur. De toegang tot het bedrijfspand werd verkregen door een ruit te vernielen. Weggenomen werd een klein geldbedrag.

 

Artikel delen: