Regio Politie Persberichten van donderdag 12 januari 2012

 

14-Jarige jongen aangehouden voor betrokkenheid overval

Raalte -Een 14-jarige inwoner van Raalte is op dinsdagochtend 10 januari aangehouden voor betrokkenheid bij de overval op een woning aan de Bentinckstraat in zijn woonplaats op 24 november jl. Hierbij raakte een 50-jarige Raaltenaar gewond. Hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De overval, die gepleegd werd door vier mannen, vond plaats rond 20.45 uur. De 14-jarige jongen werd ingesloten op het bureau. Het onderzoek naar de overval wordt voortgezet. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

Eerder verschenen bericht

Overval op woning

Raalte – Op donderdagavond 24 november heeft een overval plaatsgevonden op een woning aan de Bentinckstraat. Hierbij is de bewoner (leeftijd onbekend) gewond geraakt. De man werd voor behandeling aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd en kon nog geen verklaring geven. De overval werd gepleegd door 3 of vier personen met een licht getinte huidskleur. De mannen zijn na de overval lopend vertrokken met onbekende bestemming. Het is nog onbekend of er bij de overval iets werd buitgemaakt. De politie roept getuigen of mensen die iets verdachts hebben gezien op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

 

 

Aangifte van mishandeling

Kampen – Een 18-jarige vrouw uit Kampen heeft woensdag 11 januari aangifte van mishandeling gedaan. Zij fietste eerder die dag, rond 08:00 uur, over Broedersingel, toen een man op een fiets haar achterop kwam rijden en haar vervolgens een vuistslag in het gezicht gaf. Het slachtoffer liep een pijnlijk jukbeen op. Ze trapte van zich af waarop hij er vandoor ging in de richting van het zwembad. Zij kent haar belager niet. Het gaat om een gezette man van naar schatting tussen de 30- en 35 jaar oud; met kort zwart stekelig haar; hij droeg een lange donkerblauwe jas met daaronder een trainingsbroek waarin gaten zaten thv de knieën. Hij reed op een gammele donkerkleurige damesfiets, met defecte verlichting. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze mishandeling wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar dit voorval wordt een onderzoek ingesteld.

 

 

Bekeurd bij verkeerscontroles

IJsselmuiden – In de ochtendspits zijn woensdag 11 januari 17 mensen bekeurd. Het ging daarbij om 3 opgevoerde bromfietsen en 14 fietsers die zonder verlichting reden. Er werd o.a. gecontroleerd op de Burgemeester van Engelenweg.

 

 

Schennispleger aangehouden

Kampen – Woensdagavond 11 januari is een 54-jarige Kampenaar aangehouden voor ‘openbare schennis der eerbaarheid’. Kort daarvoor had hij zijn geslachtdeel laten zien aan een bewoonster van de Winde. De ontdane vrouw belde direct de politie. Op basis van het signalement kon de man kort daarna aan de Flevoweg worden ingerekend. Hij werd door het slachtoffer herkend. Tegen de man wordt een nader onderzoek ingesteld, waarbij de aangiftes van afgelopen week worden meegenomen.

 

 

Auto uit de bocht

Staphorst – Op de A28 raakte op woensdagochtend 11 januari een auto uit de bocht. De bestuurder van de auto, een 37-jarige man uit Meppel, verklaarde dat hij in de afrit naar rechts had gestuurd maar dat de auto rechtdoor was geslipt. De auto werd in de berm gelanceerd en was vervolgens over een vijver van een meter of 10 breed gevlogen en vervolgens op de kant tot stilstand gekomen. De bestuurder werd door ambulancepersoneel gecontroleerd maar er werd geen letsel geconstateerd. De auto moest worden afgesleept.

 

 

Vrouw gewond bij aanrijding met auto

Zwolle – Op woensdagochtend 11 januari vond aan de Wilhelminasingel een aanrijding plaats. Een 83-jarige vrouw uit Zwolle reed over de Wilhelminasingel in de richting van de Sassenpoortenbrug. Een auto bestuurd door een 59-jarige Zwollenaar passeerde de vrouw en toen hij met de auto haar bijna was gepasseerd stuurde de vrouw naar links en kwam zij in aanraking met de auto. Bij het ongeval raakte de vrouw gewond aan haar hoofd. De vrouw werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

 

Aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Op woensdagmiddag 11 januari werd bij een winkel aan het Klein Grachtje een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had drank en kruidenierswaren meegenomen uit de winkel zonder deze bij de kassa af te rekenen. De man werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

 

 

Zwolle – Op woensdagmiddag 11 januari werd bij een winkel aan de Forelkolk een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. De man had bij de kassa een tiental blikjes met drank niet afgerekend bij de kassa. Hij werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

 

 

Zwolle – Op woensdagmiddag 11 januari werd een 17-jarige vrouw uit Zwolle bij een winkel aan de Broerenstraat aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had drie broeken meegenomen in de paskamer en vervolgens er maar twee terug gehangen. Van de derde broek had zij het beveiligingslabel verwijderd en in haar tas gestopt. Zij werd buiten de winkel staande gehouden en mee terug genomen naar de winkel alwaar zij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Zwolle – Op woensdagmiddag 11 januari werd bij een winkel aan de Nieuwstraat en 22-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had kleding en twee tassen uit de winkel weggenomen en in haar tas gestopt zonder deze bij de kassa af te rekenen. De vrouw werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Proces-verbaal werd tegen haar opgemaakt voor winkeldiefstal.

 

 

Man aangehouden voor overtreding gebiedsverbod

Zwolle – Op woensdagmiddag 11 januari werd een 54-jarige man uit Deventer op het Diezerplein aangehouden voor overtreding van een gebiedsverbod. De man had een gebiedsverbod gekregen voor het Diezerplein en werd daar toch aangetroffen. Ook dronk hij alcoholhoudende drank in het openbaar. Proces-verbaal werd tegen de man opgemaakt.

 

 

Overval in woning

Zwolle – Op woensdagavond 11 januari om ca 22.00 uur werd een bewoner van de Van Galenstraat in zijn woning overvallen. De man deed de deur open nadat de deurbel ging en werd door een man overvallen en bedreigd en geslagen. Hij moest een geldbedrag afgeven waarna de overvaller er met het geld vandoor ging in onbekende richting. Het signalement van de overvaller luidt, man met licht getinte huid, leeftijd ca 25 jaar, lengte ca 1.80 meter, kort donker haar. De man droeg een glimmend zwart bollend jack, heupmodel. De politie is op zoek naar deze overvaller. Heeft u rondom dit tijdstip iets gezien in de omgeving van de Van Galenstraat? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

 

Containerbrand

Zwolle – In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 januari kreeg de meldkamer een melding van brand aan de Willem Barendtzstraat. In de voortuin van een woning stonden drie containers in de brand welke tegen de woning aan stonden. De brand werd vermoedelijk aangestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

 

Man overleden bij eenzijdig ongeval

Beerzerveld – Een 49-jarige automobilist uit Almelo is op woensdagavond 11 januari overleden bij een eenzijdig ongeval op de N36. Hij kwam tussen de afslag Beerzerveld en de kruising Marinus de Bruin met zijn auto tegen een naast de weg staande boom tot stilstand en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De technische verkeersafdeling van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

 

 

Aangehouden voor belediging

Deventer – Woensdagmorgen 11 januari is een 24-jarige Deventenaar aangehouden voor belediging van een toezichthouder. Die bekeurde hem op, Op de Keizer, voor foutief parkeren. Daarna onttrok de man zich met geweld aan zijn staandehouding. Kort daarna kon hij worden ingerekend in de Walstraat. Na verhoor werd hij met een schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie van 800 euro in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Aangehouden voor bedreiging

Deventer – In een instelling aan de Frieswijkerweg is donderdagmorgenvroeg 12 januari een 28-jarige man aangehouden voor bedreiging. Hij bedreigde een medewerker van de bewaking woordelijk met de dood. De man, een bewoner van de instelling, werd in afwachting van zijn verhoor ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Artikel delen: