Dart ASC

DALFSEN – Zaterdag 14 januari vond het jaarlijkse darttoernooi voor leden van ASC’62 plaats. Het bleek weer dat dit toernooi zeer geliefd is bij de leden. Zo begon de wedstrijd van het 1e elftal al om 12.00u, zodat de spelers en begeleiding konden darten. Ook veel andere teams hielden rekening met de programmering van hun activiteiten, zodat iedereen in de gelegenheid was om aanwezig te zijn. De animo was nog nooit zo groot als dit jaar.

 

 

Het totale deelnemersveld bestond uit 111 personen. Deze 111 ASC’ers werden opgedeeld in een mannenpoule van 96 personen en een vrouwenpoule van 15 personen.
Om 14.00uur werd er gestart op de 18 dartborden die in het clubgebouw hingen. Er werd in poules van 6 personen gestreden, waarvan de nummers 1 en 2 naar de winnaarsronde gingen. De nummers 3 t/m 6 werden veroordeeld tot de verliezersronde.

Na een lange en zeer gezellige dag darten, bleken in de winnaarsronde titelhouder Wouter Stel en Emiel Slot het beste pijltjes te kunnen gooien. Beide finalisten werden in een bomvol clubgebouw onthaald door hun ‘fans’ met hun eigen opkomstmuziek. Ze gingen strijden in een best-of-11 sets. In de finale was Wouter Stel heer en meester. Hij stuurde zijn opponent met een 6-0 nederlaag naar huis. Hiermee prolongeerde Wouter zijn in 2011 behaalde titel.
Bij de dames ging Rebecca Endeman er met de eer vandoor. Zij wist in de finale Eva Dalhuizen te verslaan.
In de verliezerspoule bij de heren was 5-voudig winnaar Arjan ‘the big Boss’ Bosch de beste. Bij de dames won Ellen Gort de verliezersronde.
Verder waren er nog prijzen te winnen voor de hoogste uitgooi en leverde iedere 180’er een verrassing aan de bar op. Hoofdtrainer Freddy Smit en Johan Overweg gooiden beide 116 uit. Hiermee hadden zij de hoogste uitgooi van de dag. Verder gooiden Arnold ‘De Raaf’ Mol, Martijn Visser en Niek Sterken een 180’er.

De activiteitencommissie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag. Zo blijkt maar weer dat er bij een voetbalvereniging naast het sportieve aspect op het veld, ook het sociale aspect zeer gewaardeerd wordt. De organisatie was ook content met de aanwezigheid van Dalfser topdarter Antoine Feijen, die zijn eigen ontwikkelde dartschema ter beschikking stelde voor gebruik.

Artikel delen: