Stamppot Snijbonen Bereidingswijze

 

DALFSEN – Schil de aardappels, halveer ze meerdere malen en spoel ze schoon. Maak van de snijbonen hele kleine stukjes. Ik schaaf ze zeg maar met een heel scherp mesje. Ik dop ze eerst en dan schaaf ik ze van mij af tot ik hele kleine reepjes heb. Afspoelen en in de pan bij de aardappels doen. Omschudden en water toevoegen zodat alles net onder water staat.

 

Zout naar smaak toevoegen. Het ligt vaak aan de aardappel zelf ook hoeveel zout je nodig hebt, is persoons gebonden vind ik. Peper en nootmuskaat ook in het water meekoken, geeft een gezellige geur in huis maar het maakt ook een soort van bouillon waardoor het er al lekker in trekt. Aardappels en boontjes aan de kook brengen, op middelmatig vuur ongeveer 20 minuten a een half uurtje. Afgieten, nog even opkoken (op hoog vuur zonder deksel) daarna alles door elkaar stampen. Wederom naar smaak peper, zout , nootmuskaat toevoegen en om het wat smeuïger te maken een scheutje melk en klontje boter toevoegen, eet smakelijk Erwinfans!

Artikel delen: