Regio Politie Persberichten van zondag 22 januari 2012

 

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering

Lemele – Een 18-jarige man uit Wezep is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari bij een horecagelegenheid aan de Korteveldsweg aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De jongeman was samen met een groep anderen vervelend omdat één van hen de zaak was uitgezet en ze er niet meer in kwamen.

 

 

 

 

Ondanks herhaaldelijk vragen weigerde de groep weg te gaan. Toen de 18-jarige man één van de agenten begon te duwen werd hij aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.
 

 

Jongen zwaar gewond na beschieting

Zwolle – Aan de Thomas a Kempisstraat is zaterdag 21 januari aan het eind van de middag een 17-jarige jongen uit Zwolle zwaar gewond geraakt, nadat hij was beschoten. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Naar aanleiding van deze schietpartij heeft de politie inmiddels drie mannen aangehouden van 43, 23 en 18 jaar oud uit Zwolle. De politie doet onderzoek naar de zaak. De aanleiding lijkt te liggen in de privésfeer. Zondagochtend verkeerde het slachtoffer nog steeds in kritieke toestand.

 

 

Aangehouden voor mishandeling

Zwolle – In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari is in de Voorstraat een 20-jarige vrouw uit Dedemsvaart aangehouden voor het mishandelen van een 20-jarige vrouw uit Zwolle. De twee waren samen in de stad, toen de verdachte plotseling haar ‘vriendin’ aanviel en meermaals schopte. Dit werd gezien door surveillerende agenten. De verdachte is aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Snelheidscontrole na klachten

IJhorst – Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners heeft de politie aan de Heerenweg zaterdagmiddag 21 januari van 14.30 tot 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er mag hier maximaal 60 worden gereden. Er is één bestuurder bekeurd voor een gecorrigeerde snelheid van 75 km/uur.

 

 

Snelheidscontrole na klachten

Zwolle – Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, heeft de politie zaterdagochtend 21 januari een snelheidscontrole gehouden van 10.00 tot 12.00 uur aan de Gruitmeesterslaan. Hier mag maximaal 30 km/uur worden gereden. Er is negen maal bekeurd voor een te hoge snelheid. Hoogste was 44 km/uur (gecorrigeerd).

 

Rijbewijs ingevorderd

Deventer – Van een 35-jarige man uit Deventer is zaterdagmiddag 21 januari het rijbewijs ingevorderd. De man werd op de Storminkstraat gecontroleerd op rijden onder invloed. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 1000 ug/l. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

 

 

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Deventer – Zaterdagavond 21 januari werd een 48-jarige man uit Deventer aangehouden voor huiselijk geweld. Tijdens een ruzie had hij zijn vrouw geslagen. Hierop belde de vrouw de politie. De man kon in zijn woning worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Aan betrokkenen wordt een hulpverleningstraject aangeboden.

 

 

Man aangehouden voor oplichting

Deventer – Een 26-jarige man uit Deventer is zaterdagavond 21 januari op de Johannes van Vlotenlaan aangehouden voor oplichting. Een 25-jarige man uit Zwolle had eerder afgelopen week bij de man twee IPhones gekocht. De aangever kwam er later achter dat het geen echte IPhones waren. Toen hij zaterdag de man hiermee confronteerde gaf deze toe dat het vervalste telefoons waren. Hierop belde de aangever de politie die de man aanhield. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

 

 

Man aangehouden voor belediging

Deventer – Een 29-jarige man uit Deventer is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari aangehouden voor belediging. De man was eerst vervelend bij een horecagelegenheid omdat hem daar de toegang werd geweigerd. Toen hij even later tegen De Waag urineerde werd hij opnieuw aangesproken door agenten. Toen hem gevraagd werd om zich te legitimeren bleef hij vervelend. Nadat hij zijn rijbewijs had getoond en hem een proces-verbaal voor wildplassen werd aangezegd begon hij de agenten te beledigen. Hierop is hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

 

 

Man weigert zich te legitimeren

Deventer – Een 27-jarige man uit Deventer is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari aangehouden voor het niet willen voldoen aan de legitimatieplicht. De man werd door agenten aangesproken op de Kleine Overstraat omdat hij aan het wildplassen was. Toen hem gevraagd werd om zich te legitimeren weigerde hij dit. Hij werd erg vervelend en bleef weigeren. Hierop werd hij aangehouden. De verdachte verzette zich daarbij hevig. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

 

Artikel delen: