Regio Politie Persberichten van vrijdag 27 januari 2012

 

Zwollenaar aangehouden voor schietincident Thomas a Kempisstraat

Zwolle – Een 61-jarige Zwollenaar werd op donderdagmiddag 26 januari aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident van afgelopen zaterdag (21 januari) op de Thomas a Kempisstraat. Al eerder werden een 18, 23 en 43-jarige Zwollenaar aangehouden voor betrokkenheid bij dit incident. De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek.

 

 

De onbekende scooterrijder die in de uitzending van Onder de Loep van donderdagavond 26 januari werd opgeroepen zich te melden, is inmiddels bij de politie bekend. Hij zal worden gehoord. De andere getuigen (o.a. de bestuurders en inzittenden van de onbekende donkere sedan en de lichte Opel Calibra) worden nog steeds dringend verzocht zich te melden bij de politie. De uitzending van Onder de Loep is terug te kijken viawww.youtube.com/onderdeloep.

 

 

Winkeldief aangehouden

Zwolle – Een 21-jarige man uit Musselkanaal is donderdagmiddag 26 januari aangehouden in een winkel aan het Maagjesbolwerk voor winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel zag dat de man snoepgoed in zijn zak stopte en de zaak verliet zonder te betalen. Hij werd daarop aangehouden en overgedragen aan de politie. Omdat de man geen vaste verblijfsvergunning heeft is hij voor nader onderzoek ingesloten.

 

 

Man en vrouw aangehouden voor vernieling

Zwolle – Een 20-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Nijmegen zijn donderdagmiddag 26 januari op de Blaloweg aangehouden voor vernieling van een ruit. De politie kreeg een melding dat bij een woning aan de Barneveldsebeek ruzie was waarbij een ruit werd vernield. Vervolgens was een auto met vijf personen weggereden. De politie trof het voertuig aan op de Blaloweg. Alle vijf inzittenden werden aangehouden, maar toen uit nader onderzoek bleek dat drie van hen niet betrokken waren bij de vernieling werden ze heengezonden. De andere twee zijn voor nader onderzoek ingesloten. De aanleiding voor de ruzie en daarop volgende vernieling ligt in de privésfeer.

 

 

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle – Bij een horecagelegenheid aan de Burgemeester Drijbersingel is in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 januari een 31-jarige man uit Zwolle aangehouden voor openbare dronkenschap. Na afloop van een concert ging de man voor de horecagelegenheid door het lint. Hij schreeuwde en schopte om zich heen. Hij is daarop aangehouden voor openbare dronkenschap en ter ontnuchtering ingesloten.

 

 

Aangehouden voor mishandeling en bedreiging

Deventer – Donderdagmiddag 26 januari is een 33-jarige Deventenaar in de Brinckerinckstraat aangehouden voor mishandeling en bedreiging. Hij sleurde een 38-jarige vrouw uit Deventer, waarmee hij een zakelijk geschil heeft, over straat en bedreigde haar met verder geweld. Na verhoor werd de man in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Aangehouden voor dronkenschap

Deventer – Vrijdagmorgenvroeg 27 januari is een 67-jarige man uit Deventer aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd dronken op de Singel aangetroffen en kon niet meer op zijn benen staan. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Na verhoor werd hij in de loop van de dag in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Aangehouden voor vernieling

Deventer – Twee Deventenaren (18 en 21) zijn vrijdagmorgenvroeg 27 januari aangehouden voor vernieling. Bij een woning aan de Putmanstraat gooiden zij een ruit in bij de ex-vriendin van de 18-jarige. Beiden zijn in afwachting van hun verhoor ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Artikel delen: