Schitterende ouverture “De kleine Kunst”

DALFSEN – Afgelopen zaterdag verzorgde toneelvereniging “De kleine Kunst” de aftrap van de eerste uitvoering uit een reeks van vier. Op een prachtig ingericht toneel ontvouwde zich de klucht “de onbetaalbare loodgieter” voor een goed gevulde zaal tot een waar spektakelstuk.

 

Het huwelijk van Pim en Ria zit een beetje in het slop en hierbij stoort Ria zich vreselijk aan de arrogante houding van haar man. Deze weet zich veelal gesteund door z’n dochter (door Gea Pekkeriet neergezet alsof het haar dagelijkse rol is). Het inlevingsvermogen van Fenna Ekkelenkamp als eega van Pim kent geen grenzen. Op magnifieke wijze zet zij dit personage neer. Dit geldt ook voor een langskomend loodgieter, meesterlijk gespeeld door Hans Kampman, die volgens Ria sprekend op haar man lijkt. Als dan “bij toeval” oom Dirk uit Australië langs komt, die zijn vergaarde fortuin reeds bij zijn leven wil verdelen, ruikt Ria haar kans.

Oom Dirk, prachtig vertolkt door Erik Lindeboom, heeft ook zijn broer en zus uitgenodigd. Dirk wil degene die het meest van hem weet ook het meest belonen. Voor Ria een onmogelijke opgave nu Pim er niet is. In de loodgieter ziet ze haar redding. Met wat aanpassingen komt het evenbeeld van Pim weer het toneel op alsof het een tweeling is, ongelofelijk wat een gelijkenis. Er ontspint zich een prachtig toneelspel waarbij ook de huishoudster een stevige duit in het zakje doet.

Als klap op de vuurpijl verschijnt ook de vrouw van de loodgieter bij de familie over de vloer. Een hééééérlijke rol die schitterend wordt neergezet door Rita Ekkelenkamp. Zowel de loodgieter als z’n vrouw zijn zeer smeuïge figuren welke menig lachsalvo de zaal ontlokt. Door de vele grappen, positie wisselingen en goed spel van alle spelers een zeer vermakelijk stuk om te aanschouwen. De clou van het verhaal blijft goed bewaard waardoor het publiek tot het laatste moment geboeid blijft.

Jan Holsappel beleefde zijn regisseurdebuut en slaagde met verve, het spel, de tekstvastheid en het totaal plaatje getuigden hiervan.

Wilt u ook getuige zijn van deze klucht dan zijn er nog kaarten verkrijgbaar voor 3, 4 en 11 februari a.s. De uitvoeringen vinden plaats in “De Overkant” te Dalfsen, de aanvang van alle avonden is 19.45 uur! De zaal is geopend vanaf 19.00 uur.
De entree bedraagt voor volwassen € 5,= en voor kinderen tot en met 12 jaar € 2,50 Kaarten kunnen worden gereserveerd bij “De Overkant” tel. 0529-431570, of bij Belie Morrenhof tel. 0529-431282

Kijk voor meer informatie ook op onze site  www.dekleinekunstdalfsen.nl

 

Artikel delen: