Regio Politie Persberichten van zondag 5 februari 2012

Schaatsen op besneeuwd natuurijs blijft gevaarlijk!

Steenwijkerland – Zaterdag 4 februari moest door de hulpdiensten diverse keren worden uitgerukt om door het ijs gezakte schaatsers uit het water te halen. Alleen al op de Arembergergracht zakten zaterdagmiddag vijf personen door het onbetrouwbare ijs. Zij werden allen vanwege mogelijk onderkoelingsgevaar naar het ziekenhuis overgebracht.

Ook op andere plekken in Steenwijkerland ging het meerdere keren mis. Uiteindelijk moesten meer dan tien schaatsers uit het ijskoude water worden gehaald. De waarschuwing voor de gevaren van schaatsen op (besneeuwd) natuurijs blijft voorlopig dan ook van kracht. Schaatsers in de kop van Overijssel wordt nadrukkelijk verzocht te gaan schaatsen op plaatsen waar door de plaatselijke ijsclubs de vaarten zijn geveegd. Vaarwegen en meertjes die niet zijn geveegd zijn niet betrouwbaar!

Auto in de sloot naast de N50

Kampen – Zaterdagmiddag 4 februari raakten twee personen lichtgewond toen zij met hun auto met aanhangwagen van de N50 raakten en op zijn kop in een sloot naast de weg belandden. De bestuurder van de auto, een 30-jarige man uit Harlingen, klaagde over rug- en nekpijn. Een 23-jarige vrouw had last van hoofd- en nekpijn. Zij werden beiden voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar konden na onderzoek weer naar huis. Twee kinderen van drie en vier jaar bleven ongedeerd. Alle inzittenden konden op eigen kracht uit de auto komen. De oorzaak ligt vermoedelijk in het verkeerd laden van de aanhanger.

Bestuurder onder invloed rijdt tegen boom

Kampen – Op de Kamperstraatweg reed zaterdagavond 4 februari een automobilist tegen een boom. De bestuurder bleef daarbij ongedeerd. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse leverde een uitslag op van 495 ug/l, waardoor de man een rijverbod van 5 uur kreeg opgelegd. Ook zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt.

Mannen aangehouden voor harddrugbezit

Zwolle – Op de Ravensburgstraat werden in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari twee mannen (19 en 21 jaar) uit Hasselt aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Na een melding over mogelijk dealen door de mannen, ging de politie ter plaatse. Daar troffen zij de twee mannen aan. Bij fouillering werden bij de mannen diverse soorten hard- en softdrugs aangetroffen. Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten en krijgt proces-verbaal aangezegd.

Man aangehouden voor bedreiging

Zwolle – Bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat werd in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari een 28-jarige man uit Zwolle aangehouden voor bedreiging. De man had even daarvoor een portier van een uitgaansgelegenheid met de dood bedreigd. De portier deed daarvan aangifte. De Zwollenaar is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Brandstichting in kledingcontainers

Zwolle – Zaterdagvond 4 februari omstreeks 23.30 uur bleken bij een sporthal aan de Van der Heijdenstraat twee kledingcontainers in brand te staan. De brandweer is ter plaatse gekomen om de brandjes te blussen. Een getuige zag kort voor de brand ontstond drie jongens bij de sporthal staan die zich verdacht ophielden. Van de jongens is een summier signalement bekend: een van hen droeg een zwarte jas met een bontkraag, een andere jongen heeft kort blond haar. Getuigen van dit voorval wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Zwolle via 0900-8844.

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling

Zwolle – Bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat werd zondagochtend 5 februari een 37-jarige man uit Helmond aangehouden. De man had tegen deuren en ramen geschopt bij de uitgaansgelegenheid. Toen portiers van de bewuste gelegenheid de man tot stoppen wilden brengen, viel hij hen aan. De man had daarbij een mes in zijn handen, waarmee hij een van de portiers licht verwondde aan zijn hand. De portiers konden de man gezamenlijk onder controle krijgen en droegen hem over aan de politie. De man is ingesloten voor nader onderzoek. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Getuigenoproep: poging beroving bij pinautomaat

Gramsbergen – Zaterdagavond 4 februari tussen 21.00 en 21.15 uur vond bij een pinautomaat aan de Bezantijnenstraat een poging beroving plaats. Een 28-jarige man uit Gramsbergen wilde net gaan pinnen, toen hij achter zich iemand de pinruimte hoorde binnenkomen. Deze persoon bedreigde de man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Het slachtoffer weigerde en probeerde de pinruimte te verlaten. Daarop ontstond een vechtpartij, waarbij het slachtoffer diverse klappen tegen het hoofd kreeg. Hij liep daardoor een hoofdwond en een bloedneus op. Op datzelfde moment kwamen vier jongens van ca. 15 jaar langsgefietst. Het slachtoffer riep om hulp, waarop de jongens zijn kant op fietsten. Daarop ging de onbekende man ervandoor in een grijze Seat Toledo, die op de parkeerplaats bij de pinautomaat stond. De auto reed met gedoofde lichten en op hoge snelheid weg via de Oostermaat in de richting van het station van Gramsbergen.

Het signalement van de man luidt als volgt:18 à 20 jaar oud, lang postuur, gekleed in een lange zwarte jas met capuchon en een spijkerbroek of trainingsbroek. Hij droeg sportschoenen en een bivakmuts en sprak accentloos Nederlands.

De politie roept getuigen van dit incident op om zich te melden. Ook personen die die avond de grijze Seat Toledo in de omgeving hebben zien rijden, wordt gevraagd te bellen met de politie in Hardenberg via 0900-8844. Anoniem melden kan via Bel M., Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Man aangehouden voor overtreden Opiumwet

Hardenberg – Door portiers van een horecagelegenheid aan de Jan Weitkamplaan werd in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari een 37-jarige man uit Rheezerveen aangehouden. De man bleek in het bezit van diverse verdovende middelen die volgens de Opiumwet verboden zijn. De man is voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in winkel

Deventer – Aan de Dreef werd zaterdagochtend 4 februari omstreeks 02.00 uur ingebroken in een winkel. Daarbij werd het kassasysteem buitgemaakt. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag een man weglopen bij de winkel. Hij belde de politie. Ondanks een snelle zoekactie in de omgeving werd er geen verdachte aangetroffen. Er is een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen: